x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Cosmin Matei: grafică inspirată din cotidian

Cosmin Matei: grafică inspirată din cotidian

12 Iul 2008   •   00:00

A terminat Facultatea de Arte Plastice din Bucureşti, absolvind Secţia Grafică, a lucrat ca art director, iar în prezent este liber profesionist, oferindu-şi serviciile de fotograf şi grafician pentru diferite reviste şi agenţii de publicitate

A terminat Facultatea de Arte Plastice din Bucureşti, absolvind Secţia Grafică, a lucrat ca art director, iar în prezent este liber profesionist, oferindu-şi serviciile de fotograf şi grafician pentru diferite reviste şi agenţii de publicitate. Unul dintre obiectivele sale este de a se implica în proiecte care să îi ofere permanent noi provocări.

 

Carieră

Îşi doreşte să fie regizor de film, este familist convins şi se află în permanenţă într-un ciclu de autoperfecţionare. Încă din facultate, prin intermediul lucrărilor sale, a încercat să se apropie de latura sentimentală a lucrurilor din jurul său, căutînd încontinuu noi metode prin care să exprime acest lucru şi încercînd să se elibereze de constrîngerile impuse de principiile academice. Desenele sale sînt construite pe simbolurile vieţii cotidiene redate în contextul sacrului. "Gesturile capătă valenţe de simbol, întocmai ca şi semnele grafice sau picturale şi elemente ale corpului uman – prin stilizare devin simboluri, avînd menirea de a indica sau de a sugera un anume sens, în contextul dat", spune Cosmin, explicîndu-şi opera. El adaugă că ideile se cumulează în urma alimentării bagajului său de cunoştinţe cu experienţe, trăiri şi dialoguri "cu multe personaje care au coloană vertebrală".

×
Subiecte în articol: art - portret de artist