x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Creații ale artistului brașovean Hans Hermann animate într-o nouă expoziție la Muzeul de Artă Brașov

Creații ale artistului brașovean Hans Hermann animate într-o nouă expoziție la Muzeul de Artă Brașov

de Magdalena Popa Buluc    |    02 Aug 2024   •   12:00
Creații ale artistului brașovean Hans Hermann animate într-o nouă expoziție la Muzeul de Artă Brașov

Muzeul de Artă Brașov vă invită vineri, 2 august 2024, la vernisajul expoziției „Hans Hermann. Gravură și animație”. Evenimentul va avea loc începând cu ora 18.00, la sediul Muzeului din Bulevardul Eroilor nr. 21.

Hans Hermann (1885 – 1980) este unul dintre cei mai importanți artiști transilvăneni din secolul al XX-lea. Repertoriul tematic este dominat de lucrări care descriu un spațiu tradițional: monumente reprezentative şi colţuri anonime din burgurile transilvănene, cetăți țărănești și biserici fortificate, peisaje şi scene rurale, personaje în costume populare, dar şi peisaje montane. Imaginea gravată rămâne întotdeauna fidelă reprezentării obiective, indicând „un spirit metodic punând multă grijă în redarea fidelă a adevărului plastic al lucrurilor, insistând asupra detaliilor cu acea atenţie specifică gravorului”, dar reuşind „să dea unitate amănuntului făcându-l expresiv” (Julius Bielz).

Gravurile sale servesc ca documente istorice valoroase. Ele oferă informații cu privire la aspectele arhitecturale, culturale și sociale ale regiunii, fiind mărturii vizuale ale unui trecut îndelungat și bogat, ce oferă o perspectivă unică asupra vieții, peisajelor și evenimentelor din aceea perioadă istorică. Prin interpretarea sa artistică, Hermann a înfățișat obiceiuri locale, tradiții și viața de zi cu zi, contribuind astfel la conservarea și promovarea patrimoniului cultural al regiunii. Dincolo de semnificația lor istorică și culturală, gravurile lui Hermann sunt apreciate pentru valoarea lor artistică. Folosirea pricepută a liniilor, formelor și compoziției demonstrează măiestria sa în tehnica gravurii.

Prin utilizarea tehnologiei digitale pentru animarea a 7 gravuri ale lui Hans Hermann, proiectul expozițional aduce o perspectivă inovatoare și captivantă asupra lucrărilor artistului. Astfel, se îmbogățește experiența vizuală a vizitatorilor, pe care îi încurajează să exploreze și să interacționeze cu operele de artă într-un mod inedit, contribuind la diversificarea și democratizarea accesului la artă.

Expoziția face parte din proiectul „Explorând gravurile lui Hans Hermann. De la arta tradițională la cea digitală” realizat de Muzeul de Artă Brașov și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Vă așteptăm cu drag!

 

 

 

Titlu: „Hans Hermann. Gravură și animație”

Vernisaj: 2 august 2024, ora 18.00

Perioada: 31 iulie – 29 septembrie 2024

Locul desfășurării: Parter, Muzeul de Artă Brașov, B-dul Eroilor 21

Program de vizitare: miercuri – duminică, 10-18

 

 

×
Subiecte în articol: Hans Hermann Muzeul de Artă Brașov