x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Crime autohtone

Crime autohtone

de Adriana V. Paduraru    |    08 Mar 2008   •   00:00
Crime autohtone

TVR 1 va transmite în fiecare luni (ora 21:00) o miniserie poliţistă din distribuţia căreia vor face parte Mimi Brănescu, Andi Vasluianu, Doru Ana şi Diana Dumbravă.

TVR 1 va transmite în fiecare luni (ora 21:00) o miniserie poliţistă din distribuţia căreia vor face parte Mimi Brănescu, Andi Vasluianu, Doru Ana şi Diana Dumbravă.

 

 

“Serviciul omoruri” este o miniserie în care se vorbeşte despre natura umană, despre nişte oameni ajunşi la limită, accidental, în situaţii pe care nimeni dintre noi nu şi-ar dori să le trăiască. Din nefericire însă, cazurile imaginate de scenarişti îşi găseau un corespondent în realitate. “Chiar în timp ce dezvoltam scenariile, se întâmplau evenimente asemănătoare cu cele imaginate de noi: un copil găsit mort în subsolul blocului, un taximetrist care a trecut de mai multe ori cu maşina peste un individ. Atunci ne cam treceau frisoanele, dar noi nu făceam decât să imaginăm situaţii cât mai verosimile pentru a ne construi poveştile”, povesteşte regizorul serialului.

 

 

SPRIJIN. Echipa de producţie a găsit un real sprijin din partea adevăratului Serviciu Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei. “Cei de-acolo ne-au ajutat să scăpăm de falsele clişee induse de-a lungul timpului de producţiile de film «poliţist» străine şi autohtone”, a adăugat Vali Hotea.

 

 

Deşi fiecare episod rezolvă câte un caz, toate sunt traversate de poveştile personajelor permanente. “Dincolo de asta însă, întreaga serie ne vorbeşte despre ceea ce se poate întâmpla oricui, oricând, în lumea noastră, aşa cum este ea, aşa cum suntem noi”, a explicat regizorul.

 

 

DISTRIBUŢIE. Mimi Brănescu şi Andi Vasluianu, cărora li s-a alăturat şi Paula Niculţă, sunt cei care interpretează rolul unor ofiţeri de la Serviciul Omoruri, conduşi de şeful lor pe cale ierarhică, jucat de Doru Ana. Iar Mirela Oprişor, la fel ca în realitate, este soţia personajului principal interpretat de Mimi Brănescu. Diana Dumbravă este procurorul criminalist care, conform procedurilor, răspunde de instrumentarea cazurilor şi aducerea lor în faţa judecătorului. În plus, Mircea Constantinescu este un medic legist cu o vitalitate debordantă, dublată de un cinism pe măsura profesiei sale. “Cea mai mare bucurie a mea a fost că toţi aceşti actori, interpreţii personajelor permanente, au comunicat şi s-au înţeles excelent unul cu celălalt, lucrul cu ei a fost minunat şi s-au completat extraordinar”, a declarat Hotea.

 

adriana.paduraru@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: arte