x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Cristian Moldovan: Art director şi împătimit al jocului

Cristian Moldovan: Art director şi împătimit al jocului

de Jurnalul National    |    17 Ian 2008   •   00:00

“Îmi place să mă joc, dacă aş lucra ceva mai serios, probabil că m-aş plictisi foarte repede” – sau aceasta este explicaţia care stă la baza tuturor lucrărilor sale.

“Îmi place să mă joc, dacă aş lucra ceva mai serios, probabil că m-aş plictisi foarte repede” – sau aceasta este explicaţia care stă la baza tuturor lucrărilor sale. A terminat Universitatea Naţională de Arte Plastice din Bucureşti la secţia “Pedagogie”, după ce a studiat o vreme la “Grafică”.

  

CARIERĂ:

De câţiva ani lucrează ca art director la Leo Burnett, job care îi permite să îşi pună în aplicare proiectele construite de la zero cu personaje din plastilină. “Pu­blicul trebuie agăţat altfel, nu doar cu simple expoziţii. Dacă expui undeva şi atât, nu mai vine nimeni.” Pentru mo­ment, planurile sale includ filmuleţe din imagini care îmbină aceşti  monstruleţi, “cărora aş vrea să li se aprindă becul­eţele atunci când comunică”, împreună cu construirea obiectelor şi montarea pe computer a fotografiilor în frame-uri. Ul­timul său proiect încheiat a fost colaborarea cu cei de la Energy Holding şi Asociaţia “Salvaţi Delta”, în urma câştigării concursului organizat de aceştia pentru construcţia “Monstrului din pet-uri” adu­nate din Delta Dunării în vara anului 2007, construcţie ce urmează a fi adusă în Bucureşti şi apoi încărcată pe o barjă şi transportată pe Dunăre până în Austria.

×
Subiecte în articol: art - portret de artist