x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale CULTURA/MASS-MEDIA/Info

CULTURA/MASS-MEDIA/Info

02 Feb 2005   •   00:00

3 FEBRUARIE 2005
CONTROL LA SRR. Membrii Birourilor Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului au fost ieri de acord cu constituirea unei comisii de ancheta a situatiei din interiorul Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR). Aceasta hotarare a venit in urma solicitarii presedintelui SRR, Dragos Seuleanu, de a se efectua un control parlamentar al activitatii economice dupa ce ministrul Culturii, Mona Musca, a acuzat managementul defectuos al Societatii, precum si unele aspecte financiare discutabile sau ilegale. Comisia de ancheta va fi formata din 9 membri, 3 senatori si 6 deputati. (Dana Piciu/Carmen Vintila)

CONFERINTE "CUVANTUL". Andrei Plesu a dat, marti seara, startul seriei de conferinte Cuvantul din acest an, cu o expunere despre toleranta, ce a strans laolalta circa 200 de persoane, astfel ca organizatorii au fost nevoiti sa mute locul de desfasurare de la centrul de presa al Radiodifuziunii la sala de concerte. Minute bune inainte de ora programata pentru incepere, publicul ocupase deja toate locurile din sala ce gazduieste in mod obisnuit conferintele Cuvantul si se grupase in picioare in partea din spate a camerei. Conferinta "Despre intolerabil" a noului consilier prezidential Andrei Plesu si interventiile anuntate ale lui H.R. Patapievici si ale decanului Facultatii de Filozofie, Mircea Dumitru, au adunat studenti, intelectuali, figuri publice.

PURIC REVINE. "Vis", un one-man show al lui Dan Puric pe care bucurestenii au avut rareori ocazia sa-l vada, se va juca din 12 februarie la Sala "Camil Petrescu" a Teatrului National. Spectacolul, care reformuleaza un limbaj situat intre pantomima, teatru-dans si teatru-gest, a fost prezentat de mai multe ori in strainatate, primind premii in Elvetia si SUA.

AUDIENTELE LUNII. Daca topul televiziunilor cu cea mai mare audienta continua sa fie dominat de trio-ul Antena 1 - ProTV - TVR 1, luna ianuarie pare a fi adus cu sine o revansa a posturilor "mici". Conform statisticilor TNS - AGB International, in prima luna a anului 2005, B1 TV are aceeasi cota de piata ca TV Sport - 0,4%, peste ei trecand OTV, cu o audienta de 0,6% (scor: 1,2 la 1,3). Pro Cinema nu reuseste sa faca o cota zilnica de piata egala cu cea a Minimax-ului (0,2%) si mai mica decat ale unor posturi precum Discovery, TVKlumea sau Jetix (0,3%). In fine, plutonul posturilor cu rating mai mic decat 1 este condus de National TV (0,7%). Realitatea TV, o televiziune care a crescut mult in ultimul timp, reuseste acum sa sufle in ceafa Primei TV. (Sebastian S)

×
Subiecte în articol: arte