x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale CULTURA/MASS-MEDIA/Info

CULTURA/MASS-MEDIA/Info

01 Feb 2005   •   00:00

2 FEBRUARIE 2005
NOI TITLURI TVR MEDIA. TVR Media completeaza cea mai noua serie a sa - Teatru National de Televiziune. Dramaturgie Romaneasca - organizand o dubla lansare de produs: casete video si DVD-uri cu piesele de teatru "Visul unei nopti de iarna" si "Ultima Ora". La lansarea care a avut loc luni la TVR au participat nume cunoscute ale scenei romanesti, precum: Adela Marculescu, Ilinca Tomoroveanu, Ilinca Goia, Traian Stanescu, Florin Piersic, Silvia Kerim, Rodica Mandache.

AL-JAZIRA SE PRIVATIZEAZA. Televiziunea prin satelit Al-Jazira urmeaza sa se privatizeze, la presiunile statului Quatar, principalul sau finantator. Purtatorul de cuvant, Jihad Ballout, a declarat ca strategia privatizarii se va stabili ulterior unui studiu de specialitate realizat de o societate americana. Reprezentantii nu stiu inca daca oferta de actiuni va fi doar locala, regionala sau internationala. Ei neaga totodata faptul ca accelerarea procesului de privatizare se datoreaza presiunilor americane, care-i acuza de instigare la violenta. Al-Jazira are in proiect pentru acest an lansarea unui post international in limba engleza - Al-Jazira International, plus alte canale specializate, sportive, documentare si adresate copiilor. (Miruna Mihalcea)

RECORD LA SARUT. De Valentine’s Day, Kiss FM este hotarat sa stabileasca recordul national la "sarut simultan". In acest sens, cohortele de amorezi, gata insotiti sau prezentand disponibilitate in a gasi aleasa/alesul inimii si, nu in ultimul rand, Directia 5, sunt invitate luni, 14 februarie, la Sala Palatului. Pentru a preintampina eventualele accidente, doritorii sunt rugati sa-si perfectioneze exercitiul: fie pe perechi, fie la oglinda, iar balsamul de buze sa fie prezent in cantitati indestulatoare.

EMINESCU, CELEBRAT DE TURCI. Ambasada Romaniei in Turcia a organizat un simpozion dedicat lui Mihai Eminescu, la 155 de ani de la nasterea acestuia. Personalitati ale lumii culturale din Turcia au luat cuvantul, omagiind personalitatea si operele poetului roman. La final, soprana Ayse Hoinic si tenorul Utku Kuzuluk, acompaniati la pian de directorul muzical al Operei si Baletului de Stat din Ankara, au interpretat romante pe versurile lui Eminescu. (M.M.)

×
Subiecte în articol: arte