x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Dragă Vali,

Dragă Vali,

de Luiza Moldovan    |    07 Feb 2008   •   00:00

Ştiu că mai ai puţin şi vii, de aceea am întocmit o listă pe care să-ţi scriu tot ce-mi do­resc de ziua ta, ca să nu faci mai multe drumuri şi pentru că, în plus, mie mi-e şi foarte lene să mă deplasez...

Ştiu că mai ai puţin şi vii, de aceea am întocmit o listă pe care să-ţi scriu tot ce-mi do­resc de ziua ta, ca să nu faci mai multe drumuri şi pentru că, în plus, mie mi-e şi foarte lene să mă deplasez. Magazinele sunt prea conglomerate... scuze... aglomerate, oa­menii mă calcă pe pantofi, îmi ră­vă­şesc hainele când trec pe lângă mine şi tot ei îmi spun să fiu mai antenă, că nu sunt singură pe planetă. După ce că eu n-am făcut nimic rău. Nu, deci eu m-am hotărât să nu mai ies din casă, dar, ca să intru totuşi în po­sesia cadourilor de la tine pentru mine, cu ocazia zilei tale de... ăăă... cu ocazia zilei tale, îmi permit să-ţi fac această listă de cadouri, în spe­ranţa c-ai să mă... onorezi prin pre­zen­ţă. Mai ţii minte pantofii ăia pe care i-am văzut la Milano astă-vară, dar n-ai avut bani să mi-i cumperi, că erau prea scumpi? Află că acum, pe tot globul pământesc, oamenii săr­bă­toresc perioada reducerilor şi cum­pără de la redus. Deci nu uita ca în drumul tău să-mi iei şi mie pantofii ăia, care acum cred că nu mai costă atât de mult ca astă-vară. Nu uita nici de geanta aia de 5.000 de euro, de firmă, la care mă tot gândesc de astă-toamnă încoace, aia nu cred că e redusă, dar oricum, eşti băiat bun şi n-ai cum să nu-mi satisfaci acest capriciu, mai ales că nu emit mereu pretenţii deplasate. Să fim serioşi, doar o dată pe an eşti tu, şi ocazia asta e mult prea specială pentru mi­ne ca să-ţi arăt cât de mult te iu­besc, ca s-o las să treacă pe lângă mine.

 

Dragă Vali, să ştii că mi-am pierdut cheile de la maşină (adică le-am uitat înăuntru, ca-n bancul ăla cu blonde) şi, pentru aceasta, te rog mult să-mi iei altă maşină. Am abandonat-o pe DN1, s-o ia cine-o vrea, că eu m-am săturat de ea. Ştiu că mă iubeşti. Ştiu că pentru mine ţi-ai sa­crifica totul. Inima mea este sanctuarul dragostei tale în care... ăăă... vezi că mi-aş mai dori nişte parfumuri, aşa, o pungă d-aia de 10.000 de lei, că nu contează ambalajul, contează doar conţinutul (vezi că nu sunt superficială?). Nu uita să le asortezi pe toate la nişte lănţicuri d-alea cu inimă, eventual, cu inimă ruptă şi o jumătate s-o porţi tu, dar eu să ştii că pot să port toată inima deodată, n-am nici o jenă.

 

Vezi c-au băgat ăştia inimioare de ciocolată, încă de la jumatea lui ia­nuarie le-au băgat, ca să fie siguri că nu scăpăm ocazia, aşa că te rog, pentru bucuria sufletului meu, nişte bomboane de ciocolată ar fi excelente. Am văzut la bulgari... scuze... la Bulgari nişte inele delicioase, care nu sunt de ciocolată, dar merg. Vezi să nu fie d-alea contrafăcute, că ştii că nu suport produsele contrafăcute (mi se înnegreşete pielea sau îmi ies bube pe faţă, depinde de produs).

 

Aş mai avea multe de adăugat, dar mă opresc aici. Iarna asta e parcă mai frumoasă ca celelalte. Poate şi pentru că mă gândesc că, potrivit NASA, peste patru ani se aliniază planetele, adică o să vină sfârşitul lumii şi-o să dăm cu toţii în primire. De aceea vreau să mă bucur de această lume atât de delicios deşartă până în 2012, că pe urmă nu mai pup, că mor sub negura... ăăă... mor sub negura. Nici în pri­vinţa ta nu sunt foarte optimistă, dar, mă rog, fiecare cu ale lui, ştii cum e. Te pup, măi, şi-ţi doresc la încă patru ani de-acum încolo! Pţu, pţu!

×
Subiecte în articol: arte