„307… acest număr este al unei camere de cămin studențesc din Iașii anilor ’80 ai secolului trecut, unde erau cazați cei ce frecventau Facultatea de Arte. Era camera din care se lansau, cu entuziasmul tinereții și cu încrederea augmentată de sentimentul integrării într-o prestigioasă tradiție, visele a trei dintre reprezentanții noii generații de artiști: Alexandru Grosu, Liviu Nedelcu și Dan Perjovschi”, arăta Constantin Prut, în catalogul pentru expoziția 307 de la Focșani, din anul 2018.
La vernisajul expoziției „307”, curatoriată de Liviu Nedelcu, au participat numeroși iubitori de artă care au avut prilejul să admire lucrările expuse, dar și să-l întâlnească pe Dan Perjovschi, probabil cel mai cunoscut artist român contemporan, la ora actuală, și cel mai bine cotat artist român din lume.
Dan Perjovschi desenează critic, cu umor, direct pe pereții instituțiilor de artă din toată lumea, comentând politic, social și cultural cotidianul societății globale. Desene lui alb-negru sunt, în fapt, editoriale vizuale. A avut expoziții personale la Tate Modern Londra, MoMA New York, Macro Roma, Moderna Museet Stockholm, Reykjavik Art Museum, Van Abbe Eindhoven, Ludwig Cologne, Nasher Duke University sau Kiasma Helsinki și expoziții de grup la Centre Pompidou Paris, Tate Liverpool, Castello di Rivoli Torino, MoMA San Francisco, MUAC Mexico, MAM Varșovia, MCBA Lausanne sau MOT Tokyo. A participat la bienalele de artă din Istanbul, Veneția, São Paulo, Moscova, Sydney, Lyon, Dublin, Iași, Timișoara și Jakarta. A primit Premiul „George Maciunas“ în 2004, premiul ECF „Principesa Margriet“, Amsterdam 2012 (cu Lia Perjovschi) și Premiul „Rosa Schapire Kunsthalle“, Hamburg, în 2016. Este laureatul Fundației pentru drepturile omului „Gheorghe Ursu“, în 1999 și al Galei Societății Civile CERE Participare, în 2016.
„Desenele mele sunt niște editoriale vizuale care comentează subiectiv realitățile locului și mai ales ale timpului. Eu sunt time-specific. Îmi pun toată puterea, știința, mintea, sufletul și umorul în desenele astea. Pentru că la final se vor șterge”, a mărturisit Dan Perjovschi, despre arta sa.
Expoziția este deschisă publicului până în data de 24 octombrie 2022.