x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Expoziție de pictură a artistului Ion Nedelcu, la Opera Națională București

Expoziție de pictură a artistului Ion Nedelcu, la Opera Națională București

de Magdalena Popa Buluc    |    06 Dec 2022   •   20:35
Expoziție de pictură a artistului Ion Nedelcu, la Opera Națională București

Opera Națională București găzduiește în luna decembrie expoziția de pictură "NED 77 - COLECȚIE ANIVERSARĂ", a artistului Ion Nedelcu. Vernisajul expoziției, va avea loc vineri, 9 decembrie, ora 16:00, în Foaierul Galben. Alături de artist, vă vor încânta cu prezența, următorii invitați speciali: tenorul Alin Stoica, soprana Stèphanie Radu, balerina Raluca Jercea, actorul Adrian Păduraru, și trupa de jazz Sorina Gabriela Rotaru & Alex Olteanu. Expoziția este deschisă publicului larg în perioada 9 decembrie – 25 decembrie 2022, la Opera Naţională București.  Accesul la expoziție se realizează la spectacolele din repertoriu sau în cadrul tururilor ghidate. Pentru programare tur ghidat este necesar să trimiteți un mail la bilete@operanb.ro

Absolvent al Institutului de Arte Plastice Nicolae Grigorescu, București în anul 1975 la secția de scenografie de film și televiziune, Ion Nedelcu este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, al Uniunii Cineaștilor din România și al Societății Artiștilor Plastici Californieni.

A început să lucreze pe platourile de filmare de la 25 de ani, realizând decorurile și costumele a peste 30 de filme istorice și contemporane, dintre care „Iancu Jianu Zapciul”, „Declarație de dragoste”, „Liceenii”, „Extemporal la dirigenție”. De-a lungul timpului, a semnat peste 30 de expoziții în țară și în străinătate și a realizat lucrări în colecții particulare în România, Germania, S.U.A, Siria, China.

Ion Nedelcu a colaborat cu studiourile Warner Brothers pentru lung metrajul „Skary Movie ll”. A locuit în Statele Unite timp de aproape 7 ani, perioadă în care a realizat pictură murală în Los Angeles și Las Vegas, a creat decorul pentru un spectacol omagial Golden Globe în Los Angeles și a creat un costum pe care Angelina Jolie l-a purtat într-un spectacol de televiziune.

Despre Ned s-ar putea scrie cărți întregi, de la excelența sa în scenografie, pictură, sculptură și restaurări până la design vestimentar și realizarea costumelor de film și teatru. Indiferent de forma artei prin care alege să se exprime, un lucru este cert, Ned este un artist complet, iar asta se poate vedea cu ochiul liber și în cadrul expoziției organizată în Foaierul Galben al Operei Naționale București.

 

 

×
Subiecte în articol: opera nationala bucuresti Ion Nedelcu