x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale FAMILIE MUZICALĂ/Trupa lui James Blunt - video

FAMILIE MUZICALĂ/Trupa lui James Blunt - video

de Alex Revenco    |    18 Feb 2009   •   00:00
FAMILIE MUZICALĂ/Trupa lui James Blunt - video

Faptul că Blunt compune şi cântă o muzică romantică nu mai e un secret pentru nimeni. Dar cine se află "în spatele" celui mai bine vândut artist britanic al momentului?



Derulând activitatea lui Blunt, constatăm că, încă de la debutul său fulminant ( "Bedlam" - 2005)  în anul 2005, artistul a fost înconjurat de o întreagă pleiadă de profesionişti. Aşa se face ca prima persoană care i-a ascultat cântecele a fost Linda Perry, nimeni alta decât solista trupei 4 Non Blondes. Impresionată de feeling-ul artistului Linda a promovat zeci de materiale demo cu James. A urmat momentul când solistul semnează primul său contract de profesionist. După ajutorul primit cu cine putea să semneze Blunt? Cu label-ul Custard, ce aparţine Lindei Perry! 

11 MILIOANE
Punct ochit, punct lovit, am putea spune, întrucât James a reuşit să vândă mai bine de 11 milioane de exemplare din primul său album, "Back to Bedlam". Apoi el a  convins o serie de mari instrumentişti să i se alăture pe scenă, pentru o perioadă nedeterminată. Astfel, la această oră, familia muzicală a lui Blunt se compune din Paul Beard (clape), Ben Castle (chitară armonie), Malcolm Moore (chitară bass) şi Karl Brazil (tobe). În această formulă, artistul a înregistrat şi cel mai nou album, "All The Lost Souls".

Toate cântecele acestui disc, lansat în 2007, au fost într-un studio de înregistrări, dar în regim live. Deşi James Blunt este principalul compozitor, el a fost ajutat şi sfătuit de Mark Batson (compozitor pentru 50 Cent, Dr. Dre, Beyonce) şi Max Martin (a compus pentru Kelly Clarkson, Pink, 'N Sync).

"Am vrut foarte mult ca înregistrările să-ţi dea senzaţia unei trupe live din anii '70", a mărturisit Blunt.

×
Subiecte în articol: arte blunt