x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Fan club - "Parastas" Elvis

Fan club - "Parastas" Elvis

de Adriana V. Paduraru    |    15 Aug 2005   •   00:00
Fan club - "Parastas" Elvis

Au trecut 28 de ani de la moartea regelui rock’n’roll. Momentul a fost marcat de fan-clubul din Romania in clubul Big Mamoo din Bucuresti.

S-au scurs 28 de ani de la trecerea in nefiinta a lui Elvis Presley. Momentul a fost marcat de fan-clubul din Romania in clubul Big Mamoo din Bucuresti.

In fiecare an, intre 8 si 16 august, sute de mii de admiratori ai regelui rock’n’roll de pe mapamond participa, in Memphis, la "Saptamana Elvis". Pe langa omagiul adus idolului lor, fanii organizeaza evenimente caritabile, manifestari sportive, vizite la Graceland, proiectii de filme si spectacole. Acelasi lucru s-a incercat si in Bucuresti. Astfel, fan clubul Elvis Romania a comemorat, sambata seara, 28 de ani de la disparitia regelui rock’n’roll. Cu aceasta ocazie au fost prezenti in clubul "Big Mamoo", din Capitala, cam toti membrii fan-clubului ce poarta numele "From Jack to a King". Sala destul de mica in care s-a desfasurat "parastasul" s-a dovedit a fi neincapatoare pentru cei care au dorit sa ia parte la manifestare. Caldura de afara si atmosfera incinsa dinauntru au cam dat batai de cap celor prezenti. Asta cu toate ca majoritatea avea cate un "ajutor": fie ca este vorba de evantai sau prosop. Bineinteles, nu putea lipsi racoritoarea bere.

DANS. Desi era destula inghesuiala, iubitorii lui Elvis n-au ezitat sa danseze pe ritmuri de rock’n’roll. Cu atat mai mult cu cat antrenul a fost sustinut de trupa "The Teachers" si Bacio din Timisoara. Au putut fi ascultate binecunoscutele melodii ale "regelui", precum "Suspiciousn Minds", "Always On My Mind" sau "Heartbreak Hotel". Evenimentul a prilejuit si o expozitie de grafica apartinand Ralucai Dragomir. Recitalul formatiei "The Teachers" a fost intitulat "Thank you Elvis". Nu au lipsit reprizele de karaoke, in care admiratorii "regelui" au incercat sa-l imite cat au putut de bine. Distractia a durat pana la aparitia zorilor.

"KING". Nascut in Mississippi, Elvis si-a descoperit calitatile muzicale dupa ce s-a mutat in Memphis, Tennessee, la varsta de 13 ani. La doar 20 de ani, el incheiase deja un contract cu RCA si realizase un film in colaborare cu Paramount Pictures. Elvis si-a intrerupt cariera in film inrolandu-se in armata si a disparut din topurile muzicale in timp ce formatii precum Beatles sau Rolling Stones se bucurau de succes. Dependenta Regelui de medicamente a dus la moartea sa in 1977, la varsta de 42 de ani. Desi au trecut deja 28 de ani de la moartea sa, Elvis inca este recunoscut de foarte multi drept "Regele rock‘n’roll", iar muzica sa continua sa se vanda foarte bine, sa inspire adevarate legiuni de fani si chiar sa prezideze "nuntile la minut" din Las Vegas.

FAN-CLUB "FROM JACK TO A KING"
CHEF. Membrii fan-clubului Elvis au petrecut pana-n zori
Fan-clubul Elvis din Romania a prins contur in 1998, insa abia prin 2003 a inceput sa "se manifeste" in adevaratul sens al cuvantului. "In 2004 s-a realizat site-ul nostru - www.elvis.ro. Desi «ne-am nascut» in urma cu sapte ani, au inceput sa organizam manifestari importante de putina vreme. Am mai organizat un eveniment asemanator in luna mai, la Targu Jiu, unde a fost invitata formatia Bacio din Timisoara", a declarat Vali Greceanu, vicepresedintele fan-clubului "From a Jack to a King". Pana in prezent, fan-clubul numara 60 de membri.

LA TCM
Maine TCM comemoreaza implinirea a 28 de ani de la moartea lui Elvis Presley - unul dintre cele mai longevive simboluri ale Americii si aproape unicul "vinovat" pentru aducerea muzicii create de comunitatea afro-americana, rock and roll, in fata publicului larg. Incepand cu ora 22:00, telespectatorii se vor putea bucura de versiunea reconditionata a concertului lui Elvis "That’s the Way It Is" (1970), de filmele "Jailhouse Rock" si "It Happened at the World Fair", precum si de un interviu cu Joe Esposito, prietenul apropiat al lui Presley si managerul turneelor acestuia.

×
Subiecte în articol: arte elvis