x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale "Faust", sold out

"Faust", sold out

11 Aug 2009   •   00:00
"Faust", sold out
Sursa foto: Scott_Eastman/

Toate biletele pentru cele cinci reprezentaţii ale spectacolului "Faust", în regia lui Silviu Purcărete, incluse în Festivalul Internaţional de la Edinburgh (Marea Britanie) au fost epuizate, informează Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu, citat de Mediafax.



"Faust", montat la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu, este unul dintre cele mai impresionante spectacole de teatru realizate în România şi va fi prezentat în capitala scoţiană în perioada 18-22 august. Acesta este primul spectacol de teatru din cadrul festivalului care a fost declarat "sold out", cu două săptămâni înainte de prima reprezentaţie, demonstrând astfel că "Faust" este unul dintre cele mai importante şi mai aşteptate evenimente incluse în programul din acest an. Spectacolul sibian va fi prezentat la Lowland Hall, Royal Highland Centre, Ingliston, zilnic, de la ora 19:30. Expoziţia fotografică "Faust" a artistei Mihaela Marin, care cuprinde imagini din spectacol, va fi, de asemenea, prezentată publicului de la Edinburgh.

SUMAR
Festivalul Internaţional de la Edinburgh, aflat în 2009 la cea de-a 63-a ediţie, înseamnă trei săptămâni de operă, dans, teatru, muzică şi arte vizuale, în perioada 14 august-6 septembrie. Punctul de plecare al sărbătorii din acest an este "Iluminismul", o perioadă din a doua parte a secolului al XVIII-lea caracterizată printr-o extraordinară creativitate, dezvoltare tehnologică, provocare filosofică şi prin descoperiri ştiinţifice. Megaproducţia "Faust" pusă în scenă de Silviu Purcărete a avut premiera în septembrie 2007, la Sibiu, numărându-se printre manifestările care au deschis stagiunea 2007-2008 la Teatrul Naţional "Radu Stanca". Spectacolul îi are în rolurile principale pe Ilie Gheorghe şi Ofelia Popii, în proiect fiind implicaţi circa 70 de comedianţi, muzicieni şi artişti. (S.S.E.)

×