Week-end-ul viitor, Lipscanii vechi ai Capitalei vor fi luati in picioare de artisti din toata lumea. La 25 iunie, Festivalul Muzicantilor de Strada da startul unei petreceri muzicale si culturale pe cinste.
Lipscanii vechi ai Capitalei vor fi luati in picioare de muzicanti, artisti, cheflegii, lume din popor. Trei zile de mare petrecere si talent. 24, 25 si 26 iunie va invita sa iesiti in strada. Se intampla Festivalul Muzicantilor de Strada. Personajul care canta la un instrument ca profesionist se numeste Muzicant, iar Muzicianul este un muzicant care stapaneste arta muzicii. Si unul, si altul sunt personaje publice. Lumea muzicianului sau a muzicantului poate fi scena, strada, sala de repetitie, statia de metrou, carciuma, ateneul, revolutia, piata, targul, stadionul, tramvaiul, plaja, out door sau in door. Cu totii participam voit sau nevoit. Multumiti sau nemultumiti. Indiferenti sau motivati. Dragostea omului pentru arta muzicala este o bucurie a vietii. Talente, instrumente si pasiuni. Toate au pornit din strada. Strada este drumul, pavat sau nu, din toate asezarile omenesti. SPERANTA. Examenul strazii certifica muzicantului ziua de maine. Scoala strazii il arunca din valtoarea anonimatului in ghearele show-biz-ului. Incredere, Intelegere si Impacare in sufletele oamenilor. Multumire. Multumirea unora. Invidia altora. Incercare reusita. Speranta exista, pentru ca, daca nu ar exista, succesul, grija, intamplarea sau esecul ar suprima sufletul. Muzica din cutie traieste comod in fotoliu, in discoteca, in barlogul colectionarilor, in repaos activ. Muzica din strada traieste o data cu noi. Festivalul Muzicantilor de Strada (re)vitalizeaza speranta. La 24, 25 si 26 iunie, in centrul istoric al Capitalei, in zona Lipscanilor. Profesionismul te invita sa-i asculti arpegiile. De la zece dimineata pana la zece seara, cu sprijinul Primariei Bucuresti, in zona delimitata de Strazile Lipscani - Selari - Gabroveni - Bacani, vor concerta muzicanti de strada din Romania si invitati din strainatate. Seara, de la ora 18:00, cele mai bune trei trupe sau concurenti individuali vor concerta pe scena La Ruine. In fiecare seara a fost ales un cap de afis: MESA din Peru (24 iunie), 4 x 4 (25 iunie), Pontice si Fara Zahar (26 iunie), cand vor fi alesi castigatorii festivalului. Se vor acorda trei premii foarte importante si un premiu de popularitate. Concurentii din festival, selectionati de un juriu, vor fi pozitionati pe cele patru strazi, intercalati cu mesteri populari creatori de instrumente traditionale, animatori etc.BUCURIE. Obiceiurile danubiano-pontice, la Bucuresti |
Citește pe Antena3.ro
TRUVERII
|
Grupul a luat fiinta in anul 2002 la initiativa actorului Catalin Mirea, in colaborare cu Compania Studio 24. "Initial ne-am numit «Truverii», iar trupa era formata in buna parte din studenti. Apoi, din dorinta de perfectionare, pe de o parte, si dorinta de a studia muzica altor popoare, pe de alta parte, s-a creat un nucleu de oameni dornici de a descoperi si transmite pe calea muzicii de pretutindeni BUCURIA. Astfel a luat fiinta in anul 2004 trupa Pontice. Spectacolele noastre se adreseaza tuturor categoriilor de varsta datorita usurintei cu care este perceput mesajul melodiilor".
|