x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Gala "Om bun" - "Ţineţi minte, sfârşitul nu-i aici!"

Gala "Om bun" - "Ţineţi minte, sfârşitul nu-i aici!"

de Catalina Iancu    |    03 Mar 2008   •   00:00
Gala "Om bun" - "Ţineţi minte, sfârşitul nu-i aici!"

Sala Palatului a găzduit vineri seara de Gală a festivalului "Om bun". Cu 10 folkişti de nota 10. O seară care a început cu emoţii în culise, acolo unde organizatorul Victor Socaciu a dat ultimele indicaţii.



Sala Palatului a găzduit vineri seara de Gală a festivalului "Om bun". Cu 10 folkişti de nota 10. O seară care a început cu emoţii în culise, acolo unde organizatorul Victor Socaciu a dat ultimele indicaţii.

Marea absentă a fost Tatiana Stepa, însă artista a lipsit motivat: într-un interval de timp foarte scurt, părinţii ei s-au dus mai aproape de Dumnezeu. Astfel că a deschis seria recitalurilor Maria Gheorghiu. Reacţia sălii (plină ochi) i-a impresionat pe artişti, aşa încât, la un moment dat, s-au schimbat rolurile: folkiştii i-au aplaudat pe spectatori. Pe Ducu Bertzi şi pe Mihai Neniţă i-au făcut să se ridice de pe scaune, iar Şeicaru şi-a pus mâinile-n cap când a văzut cât de bine e primit.

Partea ludică a folkului a fost reprezentată de Daniel Iancu. A urmat "culegătorul de stele", Dinu Olăraşu. Apoi Ada Milea, acompaniată de Bogdan. Cei mai mici spectatori s-au amuzat copios ascultând-o cum cântă "pe nas", ba chiar au exclamat printre hohote de râs: "Ce comedie!". Pavel Stratan a venit cu nişte emoţii cât Casa Poporului. Şi cu Olguţa, vocea a doua. Şi la final a interpretat melodia Cleopatrei, "Ghiţă". A urmat "Omul cu o chitară, omul care v-adună" şi în acelaşi timp omul cu Biroul Executiv. Adică Victor Socaciu. Apoi emblema muzicii folk, aşa cum a fost introdus în scenă: Mircea Vintilă, însoţit de trupa Brambura. O altă emblemă care aduce "Lumina" în folk şi nu numai. Vasile Şeicaru cu "Antiprimăvara", "La adio", şi mai nou, cu "Iubirile secrete". După care i-a venit rândul şi prezentatorului Adrian Ivaniţchi să interpreteze o piesă. Pentru a nu depăşi cele patru ore de concert, gazdele au stabilit o regulă: fără bisuri. Dar regulile sunt făcute pentru a fi încălcate! Cu alte cuvinte, te pui cu publicul? I-a vrut din nou la scenă şi pace! Pe Ducu, Iancu, Ada, Stratan, Ciocu, Victor şi Vale. Ultimul pe listă, dar nu cel din urmă, Mircea Baniciu, a ridicat sala în picioare, cu toate că era trecut de miezul nopţii. Cu "Andrii Popa" şi "Mica ţiganiadă" a încheiat marea "nebunie". Dacă v-au plăcut artiştii, mai poftiţi şi altă dată. Sau, aşa cum a cântat Ducu Bertzi, "Ţineţi minte, sfârşitul nu-i aici". Şi-a avut dreptate. Pregătiţi-vă de "Folk you!".

×
Subiecte în articol: arte