x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Galele Circului, ediţia a VIII-a

Galele Circului, ediţia a VIII-a

de Adriana V. Paduraru    |    19 Ian 2008   •   00:00
Galele Circului, ediţia a VIII-a


Conform tradiţiei începute în 2000, la începutul fiecărui an, Circ & Variete Globus continuă şirul premierelor, transformând şi luna ianuarie într-o adevărată sărbătoare a spectacolelor de senzaţie.

Globus - Publicul îşi alege favoriţii


Conform tradiţiei începute în 2000, la începutul fiecărui an, Circ & Variete Globus continuă şirul premierelor, transformând şi luna ianuarie într-o adevărată sărbătoare a spectacolelor de senzaţie.

 

Desfăşurându-se sub forma unui concurs, pe toată durată show-urilor de gală, publicul îşi va alege favoriţii, votându-i cu ajutorul unor buletine primite la intrare, întregul eveniment desfăşurându-se, ca întotdeauna, sub sloganul “Tu votezi câştigătorii”. În urmă cu opt ani, ideea de la care s-a pornit organizarea primei ediţii a fost aceea de a prezenta publicului cele mai bune numere din arta circului românesc, reunite într-un singur spectacol.

Anul acesta, contextul clasic al desfăşurării Galelor va prinde o nuanţă regizorală şi artistică menită să accentueze modernizarea acestui eveniment ce trebuie să ţină pasul cu timpul şi cu ultimele realizări ale Circului Globus. Imaginaţia efervescentă a unui copil va face ca lumea păpuşilor sale, o lume plină de personaje misterioase, magicieni, acrobaţi, dresori şi comici, să prindă viaţă la avanpremiera din 19 ianuarie, ora 15:00.

 

MAGIE. Şi pentru că lista a fost începută cu mister, o să dezvăluim o mică parte din spectacolul “Bohemia Magic”. Apariţii, dispariţii, levitaţie, prestidigitaţie, iluzionism şi eterna întrebare “dar pe asta cum a făcut-o?” sunt câteva din secretele bine păzite de cehul Karel Bush. Artistul deţine Rangul I în Ordinul Internaţional al Artiştilor Magicieni, un premiu obţinut pentru dezvoltarea artei magiei, pe lângă acestea fiind declarat de două ori artistul anului în Germania, iar în 2001 a cucerit titlul de “Magicianul Anului”, la nivel mondial.

 

ACROBAŢI. Acrobaţii sunt reprezentaţi de cei aflaţi în topul acestei discipline. Provenind de la Circul Mare din Moscova, trupa Rodion a câştigat, cu numărul de bară fixă, Clownul de Aur la Festivalul Internaţional de Circ de la Monte Carlo. Din Kirghizstan sosesc acrobaţii pe cai şi sârmă înaltă – trupa Eshimbekovii. Figurile aproape imposibile, executate în galopul ameţitor al cailor iuţi de stepă, fac să crească nivelul adrenalinei până aproape de maxim, însă ultimele doze vor fi administrate de Ştefan Pleşoianu, dresorul român care a pregătit două momente speciale.

Avanpremiera spectacolului va avea loc azi, la ora 15:00, iar premiera sâmbăta viitoare, la aceeaşi oră. Şi în zilele de duminică puteţi merge să urmăriţi show-ul, de la ora 15:00, respectiv 18:30. Preţul unui bilet este de 25 lei pentru stal III, 30 ron (stal II), 40 lei – stal I, 45 lei pentru loja III, 50 lei (loja II) şi 60 de lei în loja I.

×
Subiecte în articol: arte