x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale George Mihaita, fante de cartier

George Mihaita, fante de cartier

15 Mai 2005   •   00:00

Astazi incepe la Antena 1 sitcomul "Agentia Matrimoniala". Printre alte personaje, il veti insoti in aventurile sale pe Gicu, alias George Mihaita, care se ocupa de bisnita cu morti.

  • de MIHAELA SUCIU
  • PERSONAJ. Gicu, divortat si sub tutela soacrei, ia viata in piept: incepe bisnita cu morti

    Jurnalul National: Ati jucat in filme, piese de teatru, seriale pentru televiziune, mai putin intr-un sitcom - este o premiera chiar si pentru dvs., aparitia in "Agentia Matrimoniala". Cum s-a intamplat sa ajungeti in distributie?
    George Mihaita: Ii datorez lucrul acesta domnului Dan Voiculescu…

    Cum asa, ca stiam ca nu se ocupa cu distributia in filme?
    (rade) Sa vezi de unde pleaca. Eu cu Malaele si cu domnul Voiculescu jucam tenis in fiecare dimineata. Ce ma deranja era ca ma cam batea. Se misca foarte bine! Si daca tot ne intalneam la tenis, am zis sa-l invit la teatru sa vada piesa Poker, scrisa de Lustig. I-a placut atat de mult, incat a zis ca ar vrea sa-l cunoasca pe Lustig, sa vada daca poate sa scrie un scenariu pentru un sitcom. S-au cunoscut, a vazut apoi si piesa "Nepotu’", scrisa tot de Lustig, unde doamna Tamara Buciuceanu face un rol mare. Domnul Voiculescu a spus "Dom’ne, as vrea sa lucreze si actori profesionisti in sitcom". Adrian Lustig s-a gandit ca, printre altii, sa fiu si eu in distributie, pentru ca i-a placut cum am facut rolul in "Poker". A scris scenariul la "Agentia Matrimoniala", a fost aprobat de echipa Antenei 1 si uite asa, de la terenul de tenis s-a ajuns la sitcom. A fost o intalnire fericita. Eu zic ca e un serial pe placul romanilor, e de-al nostru, cu personaje simpatice, jucate de actori iubiti de public, daca ma refer la Tamara Buciuceanu, Emilia Popescu, Dorina Chiriac. O surpriza pentru mine este Dan Helciug, care s-a descurcat foarte bine.

    Sa vorbim despre Gicu, personajul pe care-l interpretati in "Agentia Matrimoniala"!
    Este fantele de cartier, baiat simplu, nefericit, branza buna in burduf de caine, divortat. Revine la sotie foarte des, la Agentia Matrimoniala, cu giumbuslucuri, de fapt iubind-o, iubindu-se amandoi in continuare. Gicu e plin de viata, tonic, optimist, asa cum sunt multi romani. De aceea, zic ca imi doresc foarte mult sa placa personajul, pentru ca parca pleaca din randul oamenilor. N-are noroc, dar nu dispera. Nu-l vezi suparat. Este roman suta la suta.

    Nu este cam atipic pentru romani, ca daca iesi pe strada majoritatea dintre ei e incrancenata?
    Cand iau salariul stii ce bucurosi sunt? Gicu e vesel, romanul este vesel. E incrancenat ca n-are bani, daca e sa vorbim asa, dar daca-l vezi la un pahar e optimist. Joc un om simpatic, asa cum sunt foarte multi romani si mai cred ca si eu sunt asa. Pentru mine nu exista sa ma cred superior fata de un om pe care-l intalnesc la teatru, pe strada. Acesta este stilul meu, asa m-au crescut parintii. Gicu este la fel. Totdeauna pus pe gluma, totdeauna sa creeze o atmosfera placuta, chiar daca nu are un ban in buzunar - e vai de mama lui, umbla imbracat in acelasi costum, cu aceeasi palarie. Pe urma, cand intra in afaceri cu pompe funebre, cu mortii, (rade) si intra in mafia simpatica a pompelor funebre, umbla imbracat la costum negru pentru ca asa cere statutul, da bine.

    Spuneti-mi ceva despre atmosfera de pe platou, pentru ca multi actori din distributie sunt colegi vechi, cunoscuti, altii noi…
    Nu s-a simtit nici o diferenta de statut sau de ani, pentru ca noi, care nu mai suntem asa tineri, ne-am comportat prieteneste cu toti. Cei mai tineri nu ne-au simtit potrivnici, ba, din contra, ne-am comportat ca si cand am fi colegi de demult, pentru ca intr-o echipa daca nu exista o stare buna, lucrurile nu ies performante. Ne amuzam, uneori il enervam pe Gelu Colceag (n.r. regizorul), incepeam sa improvizam, cel putin eu si Emilia, de se apuca Gelu cu mainile de cap "Ce faceti, ma?" Unele scene au ramas - am cazut de pe scaun cand am vrut sa ma asez, ceea ce nu era prevazut in scenariu. A fost foarte placut si sper ca asta sa se simta si in interpretarea noastra. Sper ca Gicu si celelalte personaje sa placa. Sa dea Dumnezeu sa aiba rating, pentru ca altfel degeaba ne-a placut noua la filmari, daca publicul nu se uita la televizor.
    ×
    Subiecte în articol: arte