x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Ghidul complet al Parisului

Ghidul complet al Parisului

de Cristiana Stamatescu    |    06 Aug 2007   •   00:00
Ghidul complet al Parisului

V-aţi trezit vreodată in mijlocul unei metropole intrebăndu-vă care e cel mai potrivit loc in care să mergeţi? Probabil că da. Soluţia este cumpărarea unui ghid turistic, insă de cele mai multe ori broşurile disponibile sunt scrise in limba locală sau in engleză.

V-aţi trezit vreodată in mijlocul unei metropole intrebăndu-vă care e cel mai potrivit loc in care să mergeţi? Probabil că da. Soluţia este cumpărarea unui ghid turistic, insă de cele mai multe ori broşurile disponibile sunt scrise in limba locală sau in engleză. Şi-atunci de ce să nu avem de-acasă un ghid in limba romănă? Top 10 Paris face parte dintr-o colecţie mai amplă rezervată marilor capitale şi va fi oferit de Săptămăna Financiară impreună cu numărul de azi. In fiecare oraş turistic există o sumedenie de obiective turistice care pot şi merită să fie vizitate. Dacă ii intrebi pe cei care au fost deja pe-acolo, fiecare iţi va recomanda un alt loc "care trebuie neapărat văzut". Aşa se naşte dilema turistului, iar ghidul Top 10 Paris incearcă să o rezolve in cazul capitalei Franţei.

Top 10 Paris face parte dintr-o colecţie intitulată Ghiduri Turistice Vizuale şi a fost realizat de jurnaliştii Mike Gerrard şi Donna Dailey. Mike Gerrard a fost premiat in 2001 pentru cel mai bun ghid. Lucrarea este publicată in original de Editura Dorling Kindersley din Londra, versiunea in limba romănă fiind editată de Litera International. Lista oraşelor cărora le-a fost dedicat un astfel de ghid cuprinde Atena, Barcelona, Berlin, Bruxelles, Londra, Madrid, Milano, New York, Paris, Praga, Roma şi Viena, fiind in pregătire Amsterdam, Bucureşti, Budapesta şi Veneţia.

×
Subiecte în articol: arte