x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Herta Müller, corectură în pădure

Herta Müller, corectură în pădure

23 Mar 2010   •   00:00

Scriitoarea germană de origine română Herta Müller, câştigătoare a Premiului Nobel pentru literatură în 2009, se întâlnea cu editoarea ei în pădure pentru a face corectura manuscriselor sale, ascunzându-se astfel de Securitate, informează earthtimes.org.



Scriitoarea a dezvăluit această informaţie în timpul ediţiei din acest an a Târgului de carte de la Leipzig, care s-a încheiat duminică. "În felul acesta nimeni nu putea să ne asculte. Întotdeauna mergeam în pădure şi acolo făceam corecturile pe text", a declarat Herta Müller. "Eram o tânără autoare de la capătul lumii, iar ea era o mare editoare din centrul lumii - din Germania", a relatat scriitoarea. Herta Müller, în vârstă de 56 de ani, s-a născut într-un mic sat din Banat.

Volumul "Nadirs" marchează debutul în proză al scriitoarei, relatând povestea sinistră a vieţii dintr-un sat din România. O versiune cenzurată a romanului a fost publicată la Bucureşti în 1982. Doi ani mai târziu, scriitoarea a reuşit să trimită romanul peste hotare, iar versiunea integrală a acestuia a fost publicată la Berlin.(C.S.)

×
Subiecte în articol: arte