x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale In film cu O’Toole

In film cu O’Toole

de Oana-Maria Baltoc    |    05 Ian 2008   •   00:00
In film cu O’Toole

Actriţa Monica Bărlădeanu va juca rolul Liei in filmul "Out of the night", o producţie in regia lui Claudio Macor din distribuţia căreia face parte celebrul actor Peter O’Toole.

Actriţa Monica Bărlădeanu va juca rolul Liei in filmul "Out of the night", o producţie in regia lui Claudio Macor din distribuţia căreia face parte celebrul actor Peter O’Toole.

"Out of the night" este primul dintre cele două proiecte cinematografice pe care Bărlădeanu a anunţat că le va finaliza anul acesta. Şansa i-a surăs din nou romăncei noastre. Astfel, se pare că ea va avea ocazia să-l urmărească la lucru şi să inveţe secretele actoriei de la unul dintre maeştrii incontestabili ai marelui ecran, Peter O’Toole.

5 MILIOANE DE EURO. Pelicula a fost deja anunţată pe imdb.com, cea mai importantă bază de date online care conţine informaţii din industria filmului. Conform site-ului amintit, producţia beneficiază de un buget estimat la aproape 5 milioane de euro. Un alt nume cunoscut care apare in distribuţia filmului este cel al lui Raoul Bova.

Acţiunea filmului "Out of the night" se petrece in timpul celui de-al doilea război mondial, in Italia anului 1943. Un cuplu de tineri căsătoriţi trăieşte la o fermă izolată, prea puţin afectat de ororile războiului şi fără să realizeze că mariajul lor trece printr-o criză. Problemele apar din ziua in care doi dezertori ajung la fermă şi ii imploră să le ofere adăpost şi măncare. Intr-o Italie impărţită in două de război, ura şi trădarea ajung să dea peste cap viaţa liniştită a tinerilor, care se văd prinşi intr-un joc periculos, in care prietenii apropiaţi devin duşmani. Situaţia tensionată scoate la iveală secrete teribile. Soţul ajunge să se indrăgostească de unul dintre dezertori, dezvăluindu-şi homosexualitatea latentă, iar soţia, dezorientată, se aruncă in braţele celui de-al doilea oaspete.

ROL PRINCIPAL. Cel de-al doilea contract pentru care a bătut palma Bărlădeanu ii va aduce mult răvnitul rol principal. Şi dacă "Out of the night" se concentrează asupra unei poveşti adulterine, următorul proiect va vorbi despre Holocaust.

Model de urmat

Irlandezul Peter O’Toole, de opt ori nominalizat la Oscar şi recompensat cu răvnita statuetă in anul 2003, pentru intreaga carieră, a fost inclus pe lista celor mai sexy 100 de staruri din istoria filmului, intr-un clasament realizat de prestigioasa revistă Empire. Considerat şi un foarte bun actor de teatru, O’Toole a făcut pasul decisiv spre marele ecran in anul 1962, cănd a primit rolul principal din "Lawrence of Arabia", filmul care i-a adus recunoaşterea internaţională, pe lăngă o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun actor in rol principal şi un premiu BAFTA pentru cel mai bun actor britanic. Neobosit, Peter O’ Toole continuă să facă roluri memorabile şi la vărsta de 75 de ani.

oana.baltoc@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: arte toole oâ toole o