x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

de Jurnalul National    |    24 Dec 2007   •   00:00
MUNGIU - LONDRA. Filmul "4 luni, 3 săptămăni şi 2 zile", al lui Cristian Mungiu, va rula in cinematografele din Marea Britanie incepănd cu data de 4 ianuarie 2008. Lansarea filmului va avea loc chiar la 4 ianuarie la Londra, simultan in sălile Curzon Mayfair şi Renoir Cinema. De la 11 ianuarie, filmul va fi distribuit in toată ţara, transmite Mediafax. La proiecţia de la 11 ianuarie, in sala Curzon Mayfair, londonezii se vor intălni cu actriţa Anamaria Marinca, una dintre vedetele filmului, care va răspunde la intrebările publicului. Filmul lui Mungiu a mai fost proiectat la Londra in octombrie, in cadrul celei de-a 51-a ediţii a Festivalului de Film The Times BFI. (R.I.A.)


PROMOCULT - 2008. Ministerul Culturii şi Cultelor (MCC) va derula in perioada februarie-aprilie 2008 programul "Promocult" de promovare a artei contemporane romăneşti in Uniunea Europeană, solicitănd in acest sens operatorilor culturali propuneri de imbunătăţire a modului de desfăşurare a concursului de proiecte. Lansat in acest an, "Promocult" are ca scop promovarea culturii romăneşti contemporane in UE, pe domeniile arte vizuale, teatru, muzică, dans, cultură scrisă şi film. Bugetul ediţiei din 2007 a fost de trei milioane de euro. Intre 7 şi 15 ianuarie 2008, operatorii culturali pot face propuneri de imbunătăţire şi completare a Regulamentului de concurs şi a Ghidului solicitantului unei finanţări. (R.I.A.)


REGALITATE - CRÃ...CIUN. Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii (foto) va difuza tradiţionalul său mesaj de Crăciun pe YouTube, o premieră care va avea loc prin intermediul unui canal regal special creat pe platforma de distribuţie de inregistrări video şi disponibil de duminică, informează AFP. Inregistrarea video va fi disponibilă de duminică, incepănd cu ora 15:00 GMT. Inainte de această oră, internauţii vor putea viziona mesajele de Crăciun rostite de regină in alţi ani, dar şi imagini vechi sau contemporane cu familia regală britanică. Canalul regal - www.youtube.com/theroyalchannel - deţine o pagină de intămpinare pe care se poate vedea o fotografie a Palatului Buckingham, din Londra, cu legendarele sale gărzi imbrăcate in costume de gală. De asemenea, mesajul televizat al Reginei Elizabeth a II-a va putea fi consultat şi pe site-ul www.royal.gov.uk. (R.I.A.)

×
Subiecte în articol: arte