x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

de Jurnalul National    |    05 Feb 2008   •   00:00
Info

5 februarie 2008: Săptămâna financiară vă oferă de ieri un nou eveniment editorial de marcă: romanul-document  “Martorul”, scris de Nicolas Sarkozy

CARTEA SF. Săptămâna financiară vă oferă de ieri un nou eveniment editorial de marcă: romanul-document  “Martorul”, scris de Nicolas Sarkozy (foto). Un preşedinte al Franţei care a cuce­rit, cu acelaşi şarm, şi publicul francez, dar şi pe femeile frumoase din  show-biz-ul internaţional! “Nu am intenţia să fac din această carte «analiza problemei» puterii. Nu pretind să definesc nici o teorie, să fixez vreo teoremă, să intelectualizez vreo experienţă. Doresc numai să povestesc o viaţă în care ambiţia de a crea joacă un rol important. (...) Caracteristica societăţii noastre este absenţa speranţei, pe când  sco­pul politicii este de a-i da o speranţă”, scrie autorul. 

 

FILMELE ANULUI. În­ce­pând cu 8 februarie, la Cinema Studio din Bucureşti se va des­chi­de săptămâna celor mai bune filme care au rulat în 2007. Clasamentul, alcătuit pe baza voturilor criticilor de film şi jurnaliştilor de specialitate, cuprinde (de la locul 1 la locul 10): “4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, “Prai­rie Home Companion”, “Labirintul lui Pan”, “Babel”, “Letters from Iwo Jima”, “Little Miss Sunshine” , “California Dreamin” (Nesfârşit), “Zodiac” , “Last King of Scotland”, “Ve­nus”. (S.S.E.)

 

ADJUD DA, BUCUREŞTI BA. Cântăreaţa cu pretenţii de divă Angela Gheorghiu se joacă de-a concertele. În timp ce organizatorii concertului de la Bucureşti au anunţat oficial că acesta a fost anulat, “fraierilor” care au plătit bilet “urmând a li se returna banii”, cântăreaţa, “doborâtă” de dragostea pentru locurile natale, va veni la Adjud, unde o şcoală va fi “botezată” cu numele său. Angela Gheorghiu a mai anulat recent un concert şi la Paris, “din motive de sănătate”. (R.D.)

×
Subiecte în articol: arte