x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

de Jurnalul National    |    07 Feb 2008   •   00:00

7 februarie 2008: Publicaţia americană Va­n­ity Fair a anunţat că va anula pe­trecerea mondenă exclusivistă pe care o organizează anual după gala de decernare a Premiilor Oscar, din cauza grevei scenariş­tilor de la Hol­lywood

OSCAR FĂRĂ PETRECERE. Publicaţia americană Va­n­ity Fair a anunţat că va anula pe­trecerea mondenă exclusivistă pe care o organizează anual după gala de decernare a Premiilor Oscar, din cauza grevei scenariş­tilor de la Hol­lywood, informează AFP. “Du­pă ce am analizat problema, în semn de sprijin faţă de scenarişti şi de toţi cei afectaţi de această grevă, am decis că nu este cel mai potrivit an pentru a organiza tradiţionala noastră petrecere de Oscar”, infor­mează responsa­bilii publicaţiei, într-un comunicat. (A.V.P.)

 

ANIVERSAR. Peste 7.000 de spectatori din Bucureşti şi alte ora­şe din România au aplaudat per­­formanţa artistică reuşită de Diana Giubernea în one woman show-ul regizat de Mona Gavrilas, “Monoloagele vaginului” – după un text de Eve Ensler. Sâmbătă, Club A ne invită, de la ora 19:00, să ne bucurăm împreună de un spectacol aniversar (ajuns la a 100-a re­pre­zentaţie) care şi-a confirmat valoa­rea prin longevitate şi prin obţi­nerea unui premiu internaţio­nal: premiul pentru cea mai bună actriţă din festivalul internaţional de teatru InterStud 2007. În plus, a primit trei nominalizări la premiile festivalului internaţional al Teatrului de Studio. (R.G.)

 

CONCURS TVR. Nici unul dintre candidaţii pentru postul de director al Departamentului Ştiri din cadrul Direcţiei Emisiuni In­formative şi Sport a TVR n-a fost admis de către comisia de concurs – formată din: Anca Antonov, Da­na Deac, Emil Hurezeanu, Răz­van Nicolescu, Cristian Tudor Po­pescu, Horia Romanescu şi Maria Ţo­ghi­nă. De aceea, televi­ziunea pu­blică va organiza din nou concursul, după epuizarea termenului de depunere a con­testaţiilor în urma concursului din 5 februarie a.c. şi de soluţ­io­nare a acestora. Director interimar al Departamentului Ştiri din ca­drul Direcţiei Emisiuni In­for­ma­tive şi Sport a TVR va fi în continuare Mădălina Rădulescu. (A.V.)

 

FILM IRANIAN. Între 8 şi 12 februarie se vor desfăşura Zilele Filmului Iranian la Bucureşti. Pentru o săptămână, la Cinema Union vor rula cinci filme specifice cinematografieri iraniene: “Veşnic copii”; “Sfânta Maria”; “M de la «mama»“; “Copiii Paradisului”/ “Children of Heaven”, “Atât de departe, atât de aproape”. (A.V.P.)

×
Subiecte în articol: arte