x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

18 Mar 2008   •   00:00

18 martie 2008



HANEKE DESCHIDE TIFF. Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) a ajuns la cea de-a şaptea ediţie. În perioada 30 mai-8 iunie, oraşul Cluj-Napoca va fi din nou gazda celor mai "vânate" şi mai apreciate producţii ale momentului, a invitaţi-lor de marcă din industria filmului şi a unor retrospective şi evenimente speciale. Ediţia din acest an va începe în forţă cu cel mai recent film al regizorului Michael Haneke: thrillerul psihologic Funny Games. Un remake al filmului cu acelaşi titlu şi aceeaşi semnătură regizorală, produs în Austria natală în 1997. (A.V.P.)


PREMII UCIN. Regizorul Cristian Mungiu şi regretatul Cristian Nemescu, realizatorul producţiei "California Dreamin", au câştigat ieri Marele Premiu şi, respectiv, premiul pentru regie în cadrul ediţiei 2008 a Premiilor Uniunii Cineaştilor din România (UCIN). Trofeele, având forma unor scaune de regizor din aur, au fost decernate de Elisabeta Bostan, preşedintele juriului pentru lungmetraj. Preşedintele UCIN, Mihnea Gheorghiu, a anunţat înainte de decernarea premiilor pentru anul 2007 că ediţia din acest an va sta sub semnul sărbătoririi a 45 de ani de existenţă a Uniunii. (A.V.)


ZOE KRAVITZ. Fiica lui Lenny Kravitz joacă în noul clip al lui Jay-Z, intitulat  "I Know". Rapper-ul nu apare deloc în clip, iar personajul central este interpretat chiar de Zoe, unicul copil al lui Lenny. Vara aceasta, Lenny Kravitz va concerta pentru prima dată în România, în cadrul turneului de promovare a noului album, "It Is Time For A Love Revolution". Organizat de Emag!c Entertainment, concertul va avea loc la 26 iulie, pe Stadionul Cotroceni. În vârstă de 19 ani, Zoe a mai jucat cu Jodie Foster în filmul "The Brave One" şi în "No Reservations", alături de Catherine Zeta Jones. (Alex Revenco)


ANIM’EST. Înscrierile pentru cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Animaţie Anim’est, care va avea loc între 3 şi 12 octombrie la Bucureşti, au început ieri, concurenţii putând să-şi înscrie producţiile în competiţie până la 20 iulie. Anim’est este singurul festival de animaţie din România, iar anul acesta va avea ca element de noutate un număr mare de proiecţii neconvenţionale. (G.B.)

×
Subiecte în articol: arte