x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Inima lui Marcel Guguianu, depusă într-o sculptură

Inima lui Marcel Guguianu, depusă într-o sculptură

13 Iun 2012   •   13:07
Inima lui Marcel Guguianu, depusă într-o sculptură

Sculptorul Marcel Guguianu a murit in noaptea de luni spre marti, la varsta de 89 de ani, ultima lui dorinta fiind ca inima sa-i fie scoasa si dusa la Barlad, unde sa fie asezata intr-o sculptura, in curtea pavilionului expozitional care-i poarta numele, relateaza Mediafax.

Marcel Guguianu lasa in urma un numar impresionant de lucrari de sculptura monumentala, ansambluri statuare, busturi bronz si marmura ale unor scriitori, poeti, savanti, actori, amplasate in parcuri, gradini publice, institutii, teatre si muzee, in orase din Romania si din strainatate.

Numeroase opere ale sale fac parte din colectii particulare si de stat, in Romania, Italia, Canada, Danemarca, Olanda, Franta, Germania, Japonia, Grecia, SUA, America de Sud etc., iar la Barlad, orasul sau natal, exista un pavilion expozitional care ii poarta numele.

In acest spatiu, sculptorul a dorit sa ii fie depusa inima, avand un loc special pregatit de maestru in sculptura "Rugaciune", la capatul Aleii Nemuririi. El si-a mai dorit ca medicul Mircea Beuran, unul dintre cei mai buni prieteni ai sai, sa-i scoata inima dupa deces.
Marcel Guguianu va fi inmormantat la Barlad.

×
Subiecte în articol: sculptura marcel guguianu