x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Iubirea in sistem de operare Linux

Iubirea in sistem de operare Linux

de Luiza Moldovan    |    17 Aug 2005   •   00:00

Da… cred ca stiu… de fapt, in cavitatea mea toracica nu bate o inima, ci sta ca prostul un pietroi. Si pietroiul asta nu face nimic. Am tot ascultat versurile melodiilor, pentru c-am vrut sa vad si eu daca ma emotionez cat de cat la vreo rima. N-a dat Domnul!

Totusi, o idee de sentiment tot a aparut la o piesa de-a Parazitilor: "sentimentele mele sunt legate intr-o punga de prezervativ". Sa zic ca asta mai merge pe post de declaratie de dragoste, dar, in rest, imi cer si scuze, pe cuvantul meu, eu n-am intalnit niste versuri mai de Doamne-ajuta nici in piesele romanesti, nici in alea straine.

Iti imaginezi ca atunci cand am aflat, de pe Euronews, despre o trupa care canta despre cuptoarele cu microunde si calculatoare superperformante, m-am bucurat sincer si mi-am promis s-o caut si eu pe net, ca sa aflu mai multe. "Toate piesele astea din vremea noastra abordeaza numai teme rasuflate, de dor si jale. Sinceri sa fim, ne-am cam saturat. Noi nu cantam despre oamenii tristi si parasiti, noi cantam despre inalta tehnologie", a zis un nene de la ei.

Uau! Asta e una dintre cele mai cool chestii pe care le-am auzit in ultima vreme. Ma extaziez numai la ideea ca vreun cantautor de la noi ar putea aborda si el tema cuptorului cu microunde intr-o melodie de succes. Sper s-apuc ziua aia in care versuri de genul "tu stii sa faci cer senin cand sunt nori" sa fie clasate la categoria pseudo-manelei (pentru ca, intre noi fie vorba, cred ca singura diferenta dintre o manea si o piesa pop e ritmul).

Asa bun… deci ce spuneam? Ah, da! Unde n-as apuca eu ziua aia in care sa stau la coada sa intru la concertul unei trupe care canta despre microcipuri si placi de retea! Imagineaza-ti: "switch 24 porturi/ne jucam in retea prin corturi/am un software de-n boala te-am bagat/trei sute de para, atata m-a costat". Pe urma vine o tipa cu un laptop in brate si-si aranjeaza freza-n monitor - blasfemie curata pentru administratorul de retea, care-i smulge proastei calculatorul din brate si o da, tarand-o de par, afara din internet-caf...-ul in care a demonstrat ca n-are ce sa caute.

"Iubito, in gestiunea memoriei sistemelor de operare te-as initia/dar mi-e teama ca nimic n-ai invata/esti foarte toanta o spune ea, o spune el/mai bine-ti dau un interpretor de comenzi Shell/dupa care sa-mi spui ce-ai invatat/si-atunci vom face chestia aia pe care ti-am promis-o de mult, in vis/vom edita texte Unix".

Sa moara Tzak si Pak! Eu sunt foarte incantata de trupa asta si abia astept sa-ti spun mai multe despre ea (asta, fireste, in conditiile in care si tie ti s-a cam luat de manelele de pe em-ti-vi). Pupam cu ranga pe gingii, cum ar spune un clasic in viata.
×
Subiecte în articol: arte