x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Jeunesses Musicales, la Bucuresti

Jeunesses Musicales, la Bucuresti

09 Mai 2005   •   00:00

A 12-a editie a Festivalului International Jeunesses Musicales a fost inaugurata ieri, la Bucuresti. Desfasurata intre 9 si 12 mai, editia de anul acesta lanseaza o noua provocare, programul EUROPAfest. Totodata, Concursul International Jeunesses Musicales isi va extinde si el aria de acoperire prin introducerea sectiunii de compozitie.



  • de MIRUNA MIHALCEA

  • ARTISTI. James Flynn, in concert de Ziua Europei
    CONCERT. Concertul inaugural, de 9 mai, a fost sustinut ca modalitate de sarbatorire a Zilei Europei. Printre artistii care au performat in onoarea Zilei Europei se numara James Flynn si Marc Issacs, din Marea Britanie si Australia, Joachim Mencel Trio, din Polonia, precum si romanii Ioana Daria Tudor, Gabriel & Simina Croitoru si Mandinga. Astfel, pop-ul, jazz-ul si muzica clasica au facut deliciul publicului. Momentele artistice nu se vor opri aici, peste 300 de interpreti ai genurilor amintite din peste 50 de tari fiind reuniti in cadrul Festivalului International Jeunesses Musicales.

    EUROPAfest. Pentru prima oara, intre 10 si 14 mai, festivalul va gazdui un program nou, EUROPAfest. In cadrul evenimentului, trupe din Marea Britanie, Australia, Polonia, Ungaria, precum si trupe din Romania vor sustine concerte live de blues, jazz si pop. Din cadrul programului nu vor lipsi nici recitalurile extraordinare de muzica clasica ale trupelor invitate.

    CONCURS. La cea de-a 12-a editie, Concursul International Jeunesses Musicales Bucuresti reuneste un numar-record de participanti, 210, din 49 de tari. Organizatorii concursului pun la dispozitia tinerilor participanti premii in valoare de 20.000 de euro. Laureatii vor beneficia si de publicitate gratuita la radio si televiziune, iar programele nationale si internationale desfasurate de Jeunesses Musicales le vor acorda prioritate la inscriere. Concursul a fost recunoscut in mod oficial in anul 1996 de European Union of Music Competitions for Youth si acreditat la nivel national de Ministerul Culturii si cel al Educatiei, intru sprijinirea descoperirii noilor talente, a dezvoltarii si promovarii acestora. Gala Laureatilor va avea loc la 15 mai la Ateneul Roman, juriul fiind alcatuit din personalitati marcante ale vietii muzicale nationale si internationale.

    ×
    Subiecte în articol: culture club jeunesses musicales