x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Joiţica expune pictură la Galeria Horaţiu Mălăele

Joiţica expune pictură la Galeria Horaţiu Mălăele

de Maria Sârbu    |    12 Aug 2014   •   19:05
Joiţica expune pictură la Galeria Horaţiu Mălăele
Expoziţia “ZAC” a artistei Zoe Alexandra Ciupitu va fi deschisă la 23 august
S-a născut în 1991 în San Francisco, dar este româncă. Se numeşte Zoe Alexandra Ciupitu; îşi mai spune Joiţica, având şi adresa de site www.joitica.com. E artist plastic şi îşi va deschide o expoziţie la Galeria Horaţiu Mălăele din Strada Smârdan 37, în Centru Vechi al Bucureştiului. Vernisajul va avea loc la 23 august, ora 18:00, iar lucrările din expoziţia personală intitulată “ZAC” (de la Zoe Alexandra Ciupitu) vor putea fi văzute până la 11 septembrie în acest spaţiu deschis de Horaţiu Mălăele.
 
Zoe Ciupitu, care va fi la vernisaj, ne-a spus că a selectat lucrări (ulei pe pânză) din cele mai recente serii de lucrări realizate de ea: “The Mor(t)ality of Female Power” şi “The Gypsy Collection”, reprezentând “un dialog între artist, ca observator implicat, şi gama de emoţii provocate de mediatizarea mai mult sau mai puţin ambivalentă în jurul acestor subiecte nonconformiste”.

Ea şi-a făcut studiile la Parsons The New School of Design, Bachelor in Fine Arts (2009-2013) şi la Studio Art Centers International Florence (2011-2012). Deşi e foarte tânără, a organizat mai multe expoziţii în Italia şi SUA, printre care se numără cele de la SACI Gallery şi Jules Maidoff Palazzo Gallery din Florenţa sau cele de la New York: The Open Opening, NRM Gallery; Open Studio Senior Exhibit, Parsons The New School; Abject Beauty, Postcrypt Gallery; The Bastards, Parsons Fine Art Gallery etc. În acest an, artista a expus şi la Sibiu, la Dacia Gallery.

Galeria Horaţiu Mălăele, deschisă în septembrie 2010, e într-o zonă în care e puzderie de lume – Centrul Istoric al Capitalei. O încăpere mică – de vreo 30 de metri pătraţi, dar atrăgătoare, care a adăpostit până acum, pe lângă creaţiile plastice ale artistului Horaţiu Mălăele (“maître”), şi lucrări ale unor artişti renumiţi de ieri şi de azi. Întotdeauna sunt primiţi aici şi tinerii plasticieni, mai ales că la început spaţiul a fost conceput ca o galerie-atelier.

Aşa că, între 23 august şi 11 septembrie, pe simezele Galeriei Horaţiu Mălăele vor putea fi văzute lucrările Joiţicăi – Zoe Alexandra Ciupitu, care va veni de peste Ocean la Bucureşti.

×