x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale "La Vida Real” pe Dorobanţi

"La Vida Real” pe Dorobanţi

de Ema-Augusta Banu    |    03 Mai 2011   •   17:29
"La Vida Real” pe Dorobanţi

163562-.jpgCând arta "invadează” cafeneaua din Dorobanţi sub genericul "La Vida Real”, ţi se oferă şansa iluminării în timp ce-ţi sorbi liniştit cafeluţa sau apa plată. Lămâia separat că e bună la greţuri. În plus, dacă eşti potent financiar şi trebuie să fii de vreme ce frecventezi zona poţi să pleci acasă cu iluminarea la pachet. Condiţia e să cumperi un tablou al artistei Cristina Frentiu Socolescu cu mărunţişul "ăla enervant” din buzunar. Fără să vă îmbulziţi şi fără ghionturi la intrare. Păi, se poate?

Se poate, pentru că "La Vida Real” e menită să trezească oameni, să spiritualizeze prin arta sa oferind privitorului o revelaţie: "Vreau să trezesc oameni, să le aduc aminte cine sunt, pentru ca ei să poate trăi cu adevărat. Vreau să dovedesc că omul este mult mai mult decât am fost noi obişnuiţi să credem. Pentru că arta este hrana spiritului, iar spiritualitatea de asemenea, consider că aducerea împreună va face mai uşoară reamintirea adevărului”, ne spune artista.

Colecţia cuprinde o serie de tablouri premiate la Barcelona, inspirate din opera arhitectului catalan Antoni Gaudi, lucrări expuse până pe 12 mai în cadrul cafenelei "The Eatery” din Dorobanţi. Evenimentul face parte dintr-un proiect mai amplu demarat de patronul localului, Mike Lahham: "Este esenţial să sprijinim artiştii români care încă nu sunt foarte cunoscuţi. Astfel, am hotărât să organizez în cadrul cafenelei diverse expoziţii, unde fiecare dintre aceştia va avea posibilitatea să îşi expună operele pe o perioadă de două săptămâni, fără a percepe niciun fel de comision din vânzările acestora”, susţine  proprietarul. Cu scopul de a promova tinerele talente, cafeneaua va găzdui timp de două luni o serie de expoziţii de artă cu vânzare, conţinând lucrări ale tinerilor artişti români, mai mult sau mai puţin cunoscuţi.

×
Subiecte în articol: artă dorobanti la vida real