x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Licitaţie cu Petraşcu şi Mützner

Licitaţie cu Petraşcu şi Mützner

de Sebastian S. Eduard    |    24 Mar 2014   •   16:04
Licitaţie cu Petraşcu şi Mützner

Casa de Licitaţie Grimberg se pregăteşte pentru un nou eveniment. Prima licitaţie din această primăvară va avea loc în data de 26 martie, la Hotel Radisson BLU, Bucureşti şi se bucură de o valoare totală a lotului estimată la 450.000 EUR. Licitaţia va fi un eveniment cu totul special graţie operelor de pictură românească şi europeană, sculptură şi obiecte decorative cu circuit european propuse publicului.

După două evenimente de mare succes, în decembrie 2013 şi februarie 2014, loturile care compun această a treia licitaţie sunt astfel concepute încât oferă iubitorilor şi investitorilor în artă un echilibru între piese de artă românească clasică (în acest segment existând o serie de lucrări excepţionale, semnate de mari maeştri), sculptură românească, obiecte decorative cu statut european şi pictură contemporană.

Evenimentul se remarcă de asemenea prin prezenţa unor artişti foarte tineri despre care Casa de Licitaţie Grimberg crede că au un mare potenţial. Procentul de 40 % pentru lucrările de pictură contemporană prezente în această licitaţie demonstrează interesul casei pentru promovarea artei contemporane, atât a numelor consacrate, cât şi a tinerilor artişti.

Printre lucrările vedetă prezente la licitaţia de pe 26 martie se numără: Gheorghe Petraşcu – “Natură statică cu mere” (Estimare 20.000 – 35.000 de Euro), Iosif Iser – “Odaliscă în roşu”. (Estimare 12000 – 20000) de Euro, Samuel Mützner – “Peisaj cu căpiţe” (Estimare 9000 – 16000 de Euro) etc.

×