x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale „Lord of the Dance”, două spectacole la Bucureşti

„Lord of the Dance”, două spectacole la Bucureşti

de Sebastian S. Eduard    |    04 Mai 2010   •   00:00
„Lord of the Dance”, două spectacole la Bucureşti

La data de 31 mai vor sosi la Bucureşti irlandezii de la „Lord of the Dance"! Milioanelor de persoane de pretutindeni care au văzut concertul li se vor adăuga şi câteva mii de români; deşi iniţial s-a anunţat un singur spectacol, biletele s-au vândut ca pâinea caldă şi, la cererea publicului, organizatorii au decis să mai adauge un specta­col.

Astfel vor avea loc în aceeaşi zi două reprezentaţii în regia şi coregra­fia celebrului Michael Flatley! Prima reprezentaţie va avea loc de la ora 16:00, iar cea de-a doua este pro­gramată la ora 20:00, tot la Sala Palatului! Spec­tacolul are 21 de scene şi prezintă o po­veste clasică ce va aduce în prim-plan permanenta luptă din­tre Bine şi Rău. Po­vestea are la bază folclorul ir­landez şi este exprimată prin limbajul universal al dansului, care se împleteşte cu muzica, luminile şi efectele pirotehnice.

Creatorul acestui spectacol, Michael Flatley, deţine re­cordul Guiness Book pentru „Cele mai rapide picioare din lume", având performanţa de 35 de paşi de step pe secundă! El a câştigat acest titlu prin do­borârea propriului record, de 28 de paşi de step pe secundă, stabilit în 1989. Pasiu­nea lui pentru dans a început la vârsta de 11 ani, fiind influenţat de ma­ma şi bunica sa, care erau cam­pioane la dans în Irlanda. Biletele se găsesc la Sala Palatului, Magazi­ne­le Diverta, Muzica şi on­line pe myticket.ro, bilete.ro, ticketpoint.ro, blt.ro şi bilet.ro.

×
Subiecte în articol: arte