x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Lucia Segărceanu

Lucia Segărceanu

13 Dec 2007   •   00:00

"Cred că omul se concepe după existenţa sa, iar eu prezint procesul creaţiei." Lucrările sale sunt răspunsul ei la realitate, urmăreşte o estetică a urătului impusă de ceea ce vede in jur, crede că artiştii romăni sunt foarte blazaţi."

"Cred că omul se concepe după existenţa sa, iar eu prezint procesul creaţiei." Lucrările sale sunt răspunsul ei la realitate, urmăreşte o estetică a urătului impusă de ceea ce vede in jur, crede că artiştii romăni sunt foarte blazaţi, deoarece ceea ce se lucrează la noi exista deja acum 30 de ani şi spune sincer: "Lucrarea asta mi-a fost furată, ţin mult la ea şi mi-aş dori foarte mult să mă anunţe cineva dacă o vede."

Carieră

Desenează de cănd era copil, dar pasiunea pentru matematică a indrumat-o către liceul teoretic cu profil real "Alexandru Ioan Cuza" din Bucureşti. Avea o pasiune pentru Egon Schiele, pictorul fiindu-i sursă de inspiraţie timp de multă vreme. A terminat secţia Pictură in cadrul Universităţii Naţionale de Arte Plastice din Bucureşti, in prezent urmănd masterul la aceeaşi facultate. Preferă ca lucrările ei să aibă materialitate, foloseşte suporturi neconvenţionale, imbină culorile cu colajul. "Mai nou am incercat să lucrez cu uleiuri de la supermarket şi am descoperit că pot ieşi lucruri deosebite." Laitmotivul creaţiilor ei este omul, oscilănd intre real - fotografie - şi abstract, scopul principal fiind căutarea expresiei plastice. Printre participările sale la expoziţii se numără "Arta e artă", gala tinerilor artişti PRIMAVERA 2006Â şi la care se adaugă un premiu pentru fotografie la Festivalul Internaţional CINEMAIUBIT şi expoziţii personale la Căminul Artei sau Galeria Orizont. A căştigat concursul "Debut 2007", organizat de Centrul Cultural din Bistriţa, unde va expune in ianuarie 2008.

×
Subiecte în articol: art - portret de artist