x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale MĂDĂLINA SIMON-AVRAM - Colaje din pietricele şi scoici

MĂDĂLINA SIMON-AVRAM - Colaje din pietricele şi scoici

de Adela Cristina Teodorescu    |    04 Oct 2008   •   00:00

Arta sa s-a născut dintr-o joacă, o pasiune care s-a dezvoltat într-o multitudine de idei şi culori transpuse în "tablouri" sensibile.



Arta sa s-a născut dintr-o joacă, o pasiune care s-a dezvoltat într-o multitudine de idei şi culori transpuse în "tablouri" sensibile.

Are 28 de ani, e pasionată de motoare şi, deşi este inginer economist cu acte-nregulă şi absolventă de master în afaceri economice internaţionale în contextul Uniunii Europene, din mâinile ei ies "tablouri" care uimesc prin compoziţia plastică şi inventivitate. "De aceste tablouri m-am apucat din întâmplare şi foarte rapid. Eram la mare, în luna mai anul acesta, când am pictat pe nouă scoici cu acuarele, aşa cum fac cei din clasele mici. Pentru că nu voiam să le ciobesc m-am gândit că ar fi indicat să le aşez într-o ramă, ca amintire. Aveam nevoie de o ramă înaltă, specială, nu de una tipică, plată, ci de una 3D şi de aici a început aventura. Am dat în magazinul respectiv peste un artist-profesor. Am obţinut de la el informaţiile necesare, adică ce-mi trebuie ca să pictez pe scoici, cu ce le pot lipi, pe ce, cu ce se dă peste, care sunt etapele, cu toate că presupuneam şi eu multe dar aveam nevoie de avizare profesională. Am priceput rapid de ce materiale am nevoie, am făcut listuţa şi deja ideile creatoare îmi circulau în vise, ardeam de nerăbdare să le las să se aştearnă pe planşe; aveam o avalanşă întreagă de asocieri coloristice, materiale care mai de care, un haos totuşi ordonat în mintea mea", spune Mădălina atunci când vine vorba de creaţiile ei. Mădălina speră ca, în curând proiectul său să se dezvolte, cu ajutorul viitoarelor comenzi şi al expoziţiilor pe care urmează să le susţină în ţară.

×
Subiecte în articol: art - portret de artist