x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Maia Morgenstern, în juriu la Gala Teatrului Tânăr

Maia Morgenstern, în juriu la Gala Teatrului Tânăr

de Rozana Mihalache    |    01 Apr 2010   •   00:00
Maia Morgenstern, în juriu la Gala Teatrului Tânăr

Una dintre cele mai cunoscute şi apreciate actriţe de teatru şi film din România, Maia Morgenstern se alătură organizatorilor evenimentului Gala Teatrului Tânăr din dorinţa de a le oferi un sprijin actorilor aflaţi la început de carieră artistică.



Maia Morgenstern face parte din juriul concursului, unde trupe de tineri actori vor încerca să-şi demonstreze talentul pentru a câştiga un premiu de 100.000 dolari. Proiectul aparţine Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

MAIA MORGENSTERN
"Ceea ce mă încearcă pe mine este sentimentul de recunoştinţă. Pur şi simplu de recunoştinţă faţă de un tânăr care hotărăşte pentru viaţa lui să devină actor. El nu vrea să meargă la finanţe sau să fie medic, tot respectul pentru aceste cariere, ci doreşte să devină actor. Nu suntem mulţi conştienţi ce înseamnă exact lucrul acesta şi totuşi ceva îl îndeamnă să îmbrăţişeze, să încerce această profesiune, să îşi dedice timpul, energia şi visurile în această pregătire profesională artistică.

Este o prospeţime, o vigoare, un freamăt, o vibraţie puternică. Asta înseamnă pentru mine tânărul actor şi cu duioşie, şi cu drag, şi cu poftă, şi cu chef m-am implicat în proiecte care implică actorul tânăr, teatrul tânăr , încercarea tânără. Este un lucru extrem de ambiţios, extrem de important, o iniţiativă pe care eu o respect din adâncul sufletului, pentru că e nevoie de ea. Ceea ce le trebuie tinerilor e să le acordăm încredere, să le acordăm oportunitatea de a-şi exprima ceea ce cred, ceea ce simt, ceea ce fac.

Este de respectat şi de apreciat această iniţiativă de a dărui tinerilor şansa de a se exprima, pentru că au foarte multe de exprimat, merită lucrul acesta, şi cu atât mai importantă este, aşadar, existenţa aceastei gale."

Juriul concursului Gala Teatrului Tânăr este format din actori renumiţi, regizori şi critici de teatru şi va fi anunţat până la data de 15 aprilie. Detalii privind concursul Gala Teatrului Tânăr găsiţi pe http://galateatruluitanar.wordpress.com şi pe www.fudv.ro.

×
Subiecte în articol: arte