x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Mihaela Ştirbu: Art nouveau în spaţiul contemporan

Mihaela Ştirbu: Art nouveau în spaţiul contemporan

28 Iun 2008   •   00:00

"Între monopol şi diversitate, percepţia artistică probează înainte de toate o formă de limbaj care filtrează o apreciere, o interpretare şi o judecată..."

"Între monopol şi diversitate, percepţia artistică probează înainte de toate o formă de limbaj care filtrează o apreciere, o interpretare şi o judecată. Asimilarea unui limbaj – ideea şi conceptul – implică deliberat stăpînirea unei tehnici şi incursiuni cotidiene", spune Mihaela Ştirbu, într-o încercare de a-şi dezvălui secretele artistice.

 

Carieră

Înşiruire de gînduri exprimate prin intermediul liniilor curbe, al punctelor, al culorii şi al stilizării. Lucrările Mihaelei, absolventă, anul acesta, a Masterului în grafică la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, exprimă o evadare către o lume a visului, abia conturată, care te lasă să o creezi mai degrabă decît să îţi fie înfăţişată deliberat în faţa ochilor. Delicateţea şi frumuseţea prind contur în lucrările al căror mesaj constă într-o explorare a lumii interioare plină de estetic şi forme minunat conturate. Avem aici de-a face cu o grafică frumoasă, curată care are ca scop să medieze călătoria către lumea artistei.

×
Subiecte în articol: art - portret de artist