x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Milogeala care vinde

Milogeala care vinde

de Luiza Moldovan    |    21 Sep 2006   •   00:00
C(RAMPE)
Reclamele la carnea de pasare din zilele astea sunt din ce in ce mai duioase. Dupa ce mai intai am murit de ras cu tanarul care ia puiul din frigider si-i da drumul sa zboare, acesta zborsindu-se, ulterior, de asfalt, ha, ha, supercool, de fapt tanarul il confundase cu unul viu, asa arata de proaspat (dohhh), dupa ce pe urma un alt tanar le da una-n cap cu un pui congelat la doua tanti care stau de vorba si doamnele nici macar nu s-au prins (noi de aici intelegand ca, nici macar congelata si trantita cu bestialitate in capul doamnei, nu poate face rau organismului acesteia), acum, mai nou, ne place de un nene intreprinzator care face pui si care ne asigura ca totul e bine in cea mai buna dintre dintre lumile de facut pui. Dintre toate reclamele, asta ni se pare cea mai percutanta, nu doar pentru asigurarile, facute cu mana pe inima, ale intreprinzatorului facator de pui, cat pentru privirea lui duioasa cu care linge ecranul televizorului.

Privindu-l, mi se face asa o mila de domnul acesta, incat sunt capabila chiar sa retin si numele firmei dumnealui ca sa ma duc sa-i cumpar tot, numai sa nu-l mai vad suferind atata. Pe cuvant. Cel mai induiosator afacerist din lume a gasit cheia sufletului comertului: privirea de caine refuzat de cateaua in calduri.

E simplu. Mai intai faci exercitii in oglinda ta de-acasa. Stii ca poti, trebuie sa poti. Mai intai iti iei privirea aia din tinerete, cand te duceai sa-ti ceri iertare de la prietena ta pentru ca aveai remuscari si te durea-n suflet, dar constati ca ai uitat-o si, oricum, parca nici nu-ti mai sta bine, la urma urmei, om in toata firea fiind. Nu, nu merge. Pe urma exersezi privirea aia cand te certa seful la primul tau job si tu iti jurai in gand ca te faci tu mare si-ti faci afacerea ta cu pui, ca sa nu mai tipe toti cretinii la tine. Nici asa nu merge. Parca e prea de frustrat. Nu, nu, nu. Ia sa vedem, poate merge sa-l copiezi pe fi-tu cand il certi ca nu se duce la facultate, ca prost ai fost tu ca i-ai luat masina de la saispe ani, mai bine-l lasai cu autobuzul, cu toti luzarii. Nici asta. Nu merge sa copiezi. Imediat te simte receptorul/cumparatorul. Mai bine sa-ti iei tu privirea aia de caine refuzat de cateaua in calduri, pe care o aveai cand veneai din indelungate si obositoare delegatii ca sa-ti promovezi puii. Gata! Asta e. Ai gasit-o, fericitule.

Acuma nu-ti mai ramane de facut decat sa-ti bagi mana-n cont ca sa-ti faci un clip publicitar in care sa-i asiguri pe omnivorii isterizati de gripa aviara ca puii tai sunt foarte, dar foarte comestibili, ei avand, de asemenea, si multe, foarte multe calitati nutritive. Nu uiti insa sa te duci si cu privirea aia de milog dupa tine, privirea ta cea persuasiva. Asa, asta e. Uite-asa se-mpletesc afacerile cu iubirea de oameni.

×
Subiecte în articol: arte privirea