x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Neconventional - Start pentru Bienala 2006

Neconventional - Start pentru Bienala 2006

de Cristina Ologeanu    |    26 Ian 2006   •   00:00
Neconventional - Start pentru Bienala 2006

Asociatia Culturala Artphoto da startul pentru Bucharest Biennale 2006. Zsolt Petrányi, curatorul evenimentului ce va avea loc in perioada 26 mai-27 iunie, a vizitat Bucurestiul pentru a stabili locatiile in care se va desfasura evenimentul.

Asociatia Culturala Artphoto da startul pentru Bucharest Biennale 2006. Zsolt Petrányi (foto), curatorul evenimentului ce va avea loc in perioada 26 mai-27 iunie, a vizitat Bucurestiul pentru a stabili locatiile in care se va desfasura evenimentul.
In acest sens, el s-a aratat foarte incantat de Muzeul de Geologie, Gradina Botanica, Muzeul Botanic, South Shop (un magazin dedicat skateboarderilor) si Muzeul Literaturii Romane. "Sunt foarte interesat in a dispune expozitia in spatii neconventionale, spatii neutilizate pana acum pentru arta contemporana. In acest mod vom determina vizitatorii obisnuiti din zona artei sa intre in spatii in care nu intrau de obicei, iar pe cei pana acum straini de aceasta zona sa interactioneze cu lucrarea de arta", a declarat Zsolt Petrányi.

SELECTIE. Zsolt Petrányi a mai precizat ca a facut deja o selectie, dar nu definitiva, a artistilor, lista urmand a fi definitivata in martie, cand va efectua o noua vizita la Bucuresti. Bucharest Biennale este o structura care doreste sa transforme Bucurestiul intr-un camp de actiune artistica, sa sparga izolarea culturala si sa stabileasca un parteneriat pe termen lung intre Capitala Romaniei si Europa. Deschiderea evenimentului va avea loc intr-un skateboard park si va fi un performance special realizat pe tema Bienalei.

×
Subiecte în articol: arte