x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Noaptea albă a galeriilor

Noaptea albă a galeriilor

27 Mai 2010   •   00:00

Organizatorii evenimentului "Noaptea Albă a Galeriilor" vă invită şi în acest an (11 şi 12 iunie) la un periplu prin galeriile şi spaţiile alternative bucureştene. Un eveniment ce-şi doreşte să promoveze arta contemporană în spaţiul urban. Un eveniment care se adresează cu precădere segmentului tânăr de populaţie al oraşului căruia vrem să îi prezentăm arta generaţiei din care face parte.

CULTURA URBANĂ. De-a lungul celor 3 ediţii de până acum, evenimentul şi-a câştigat aprecierea publicului prin efervescenţa şi diversitatea evenimentelor. Ediţia de anul acesta îşi propune extinderea ariei de acţiune în spaţiul urban, consolidând astfel un layer cultural a cărui identitate trebuie evidenţiată în viaţa oraşului în... cultura urbană.

NEVOIA DE ARTĂ. Într-un oraş în care anual se constată o creştere a numărului instituţiilor culturale este necesar un eveniment care să ofere o privire de ansamblu, conturând astfel un nou layer urban care punctează aceste repere. Galeriile de artă sunt mici laboratoare, puncte vii în harta oraşului, iar ideea unei nopţi albe a galeriilor nu poate fi decât benefică pentru "reconstituirea" unui traseu unic, încărcat cu artă... şi suflet.

×
Subiecte în articol: arte