x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Noaptea Muzeelor la ASTRA-Sibiu

Noaptea Muzeelor la ASTRA-Sibiu

14 Mai 2010   •   00:00

Complexul Naţional Muzeal ASTRA din Sibiu a pregătit, şi în acest an, un amplu program pentru Noaptea Muzeelor, îmbinând educaţia cu divertismentul, plimbările de agrement cu atelierele de observare astronomică, şi multe alte surprize. Începând cu ora 21:00, în Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA (în aer liber), pe scena de pe lac va fi prezentat spectacolul "Casanova", realizat de Teatrul Naţional din Târgu-Mureş. Regizorul şi scenograful M.C. Ranin a construit un spectacol în care culoarea, lumina, costumele şi universul sonor - de un fast extraordinar - se îmbină cu jocul plin de fantezie şi energie al trupei teatrului.

Jazzul va fi bine reprezentat la această ediţie prin două recitaluri: Radu Ghizăşan va concerta în Muzeul în aer liber, începând cu ora 22:15, iar trupa "Guilty lemon" va concerta la "Casa Artelor", începând cu ora 22:30.

Nu va lipsi, bineînţeles, folclorul. Grupul bărbătesc "Cetina de brad" va concerta pe scena de pe lac începând cu ora 19:00, fiind urmat de "Căluşarii" din Răşinari şi de ansamblul "Plaiuri sibiene".

Iubitorii de film sunt invitaţi în sala de conferinţă a Pavilionului Central (în Muzeul în aer liber), unde Studioul ASTRA Film va difuza următoarele producţii: Muzeul ASTRA 2007, Rudăria. Satul morilor, Sibiu, Olarul din Biniş ,Viva Constanţa!, A fancy house/O casă aparte şi Şapte povestiri de dincolo. Strigoii. Filmele vor fi difuzate între orele 20:00 şi 01:00.

De asemenea, unităţile muzeale din Piaţa Mică vor oferi vizite ghidate şi conferinţe, începând cu ora 20:00, iar Etno-Tehno Parcul din Muzeul în aer liber va găzdui workshopul de astronomie populară, între orele 22:00 şi 01:00. Concertul de toacă de la Biserica din Bezded va începe la ora 18:00. Spectacolul de dans medieval al trupei "Amaro" precum şi concursurile de tot felul vor completa programul din acest an.
Intrarea este liberă în toate unităţile muzeale. (L.C.)    

×
Subiecte în articol: arte