x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Oda lui Vasile Ghindaru

Oda lui Vasile Ghindaru

28 Sep 2004   •   00:00

Intrerupem emisiunea pentru un anunt deosebit de important: Vasile Ghindaru, fotbalistul care in ultimii patru ani n-a inscris nici macar un gol, a deschis scorul pe stadionul din Stefan cel Mare. "Alo, alo, Domozina, m-auzi? Ce se-ntampla pe Stefan cel Mare?".

LUIZA LUPU - C(RAMPE)

"Multumesc, am preluat legatura pe stadionul din Stefan cel Mare, unde in urma cu mai putin de un minut (suntem deja in minutul 35), Vasile Ghindaru, campionul ghinioanelor si al ratarilor, a deschis scorul printr-o pasa magica. Nu-mi vine sa cred, doamnelor si domnilor, a fost pur si simplu un moment pe care mi-e greu sa-l caracterizez. Am senzatia ca acum brasovenii pun mana de la mana ca sa-i ridice o statuie noului lor erou, Vasile Ghindaru. Cred ca Vasile o sa se duca acasa pe un pat de flori, precedat de dansatoare exotice care vor da din buric pe muzica de... aaa... Fugile lui Bach e bine? O sa ma mai gandesc la scenariul asta. Pana una-alta, legatura in studio si "hai baietii!".

Probabil ca Vasile Ghindaru isi va aduce vesnic aminte de golul din momentul 34, intocmai ca Al Bundy, cel care a inscris nu mai putin de patru eseuri intr-un singur meci. A fost clipa lui de glorie. Minutul lui de apogeu.

"Pe ei, pe ei, pe ei, pe ei, pe mama lor!" Sanchi! Adesea, sloganul asta alterna obsesiv cu un altul pe care indeobste-l intalnim scris pe peretii din WC-uri, in metrou si, in general, cam in toate lifturile. Un slogan pe care nici macar eu n-am curajul sa-l reproduc aici.

Dar eforturile de intimdare a echipei de sub Dealul Tampei (ce cool suna asta!) nu au fost de natura sa-l intoarca pe Ghindaru de la faza decisiva. Sutul lui fabulos a deschis scorul (sau cum ii zice la asta?) in magicul moment 34.

Nu cred ca exagerez daca indraznesc sa denumesc momentul 34 ca fiind "momentul Vasile Ghindaru". Imi vine sa-i ridic o statuie si stiti de ce? Pentru ca el a demonstrat ca se poate, ca ghinioanele astea au si ele un sfarsit, ca nu le merge chiar asa, la infinit, ca viata nu e chiar o serie neagra de cosmaruri cu care noi trebuie sa ne obisnuim, ca esecul nu este nici de departe o stare fireasca.

Doamnelor si domnilor, i-ha! Traiasca Vasile Ghindaru, cel care a spart ghinionul dupa patru ani de rateuri. Traiasca Vasile Ghindaru, omul care a spart ghinioanele!

Legatura pe TCM, unde Gregory Peck se pare ca are niste ghinioane!

×
Subiecte în articol: arte vasile ghindaru vasile ghindaru