x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale "Pentru cine gusta unul sec"

"Pentru cine gusta unul sec"

de Luiza Moldovan    |    04 Oct 2005   •   00:00
C(RAMPE)
L-ati vazut pe noul prezentator al Tonomatului DP 2? Ha! E atat de simpatic, incat ma face sa mi-l doresc inapoi pe Maruta, daca va puteti imagina asa ceva. N-as fi crezut sa-nvat vreodata a zice "vreau Maruta inapoi/pe TVR 2".

Asa-mi trebuie! Sa ma-nvat minte alta data, sa apreciez oamenii de calitate superioara, proveniti din culturi strict controlate tehnic, culesi la momentul oportun pentru a conferi produsului savoarea binecunoscuta si apreciata de peste doua sute de ani. Nu stiu cine e, nu stiu ce cauta el in viata lui (cu atat mai putin intr-a mea), dar baiatul asta ma face sa-mi doresc sa elimin butonul doi al telecomenzii, cum as elimina ochii cuiva. Intr-un cuvant, e foarte simpatic. Impreuna cu fetele de la A.S.I.A., care va sa zica asta da o combinatie benefica rau de tot pentru trup, minte, inima si literatura.

Placut mod de a-ti incepe saptamana! Nu te bate nimeni la cap, radioul sta cu gurita-nchisa, nu zice nici pas, nici o bormasina nu-ti sfredeleste creierii, telefonul nici nu suna prea des, iar la televizor se da un nou prezentator, atat de marfa, ca-ti vine sa pupi ecranul si sa urli "este".

M-ati putea intreba, pe buna dreptate: "Bine, bine, daca-ti place atat de mult, de ce te mai chinuiesti?" V-as raspunde simplu: "Da". Pe urma, as continua sa ma uit. Sa aflu cat mai multe despre viata personala a fiecarei fete din trupa A.S.I.A. Sa ma infiltrez ca un vierme in secretele lor. Sa aflu barfe si sa le spun in continuare, fireste, intr-o varianta revazuta si adaugita. Daca, de pilda, aflu despre Sorana ca e singura, la o intalnire cu prietenele mele, fufele, as putea adauga: "Sorana e singura pentru ca..." si aici as putea veni cu o groaza de argumente pentru care Sorana ar fi singura. Pentru ca e fitoasa. Pentru ca vorbeste mult. Pentru ca vorbeste mult. Pentru ca vorbeste mult. Ah, si, da: pentru ca vorbeste mult.

"Fata, o stii pe Sorana? Da, fata, aia din A.S.I.A. Fata, e singura." "Da, fata?" "Da, fata." "Fata, daca si Sorana e singura..." "Pai, fata, cum sa nu fie singura? Am vazut-o eu la televizor, fata, dac-ai sti ce figuri are-n cap!" "Fata, mie nu mi se pare fitoasa." "Asta pentru ca nu te-ai uitat la Tonomatu’ di mare pi mare doi; d-aia!" "Lasa, fata, ca-si gaseste un fitos ca ea si s-a rezolvat problema."

Daca in privinta vietii personale a Soranei nu-mi fac probleme ("toate-s vechi si noua toate"), ceea ce realmente imi da bataie de cap sunt versurile minunatelor lor melodii, pe care le-am reascultat la emisiune. "Te voi opri din mers (sau din drum... sau din... ceva...) si iti voi zambi." Asta-mi suna asa: deci un om normal merge pe strada, cand o fata de la A.S.I.A. tup, ii sare-n fata, il opreste si-i zambeste, fapt care mie mi se pare ca suna a amenintare.

×
Subiecte în articol: arte