x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Plecare - Halpert stinge lumina

Plecare - Halpert stinge lumina

de Cristina Ologeanu    |    17 Oct 2006   •   00:00
Plecare - Halpert stinge lumina

Demisionarii de la Libertatea, in frunte cu Adrian Halpert, vor face un nou tabloid, care nu se stie cand va aparea pe piata. O data cu el vor pleca aproape 90% dintre oamenii de la Libertatea.

Demisionarii de la Libertatea, in frunte cu Adrian Halpert, vor face un nou tabloid, care nu se stie cand va aparea. Iar cei cativa care au ramas la Ringier s-au ales cu promisiunea unor salarii mai mari.

Este oficial! Ieri-dimineata, Adrian Halpert, redactorul-sef al cotidianului Libertatea, si-a prezentat demisia de la Ringier Romania. Exemplul sau a fost urmat de mai multi sefi de departamente, redactori, oameni de la departamentele tehnic si foto. "Mi-am dat demisia la ora zece. De la aceeasi ora si redactorii au inceput sa-si dea demisiile. Nu pot sa va spun o cifra exacta", ne-a declarat Adrian Halpert. Insa nu toti au ales sa-l urmeze, printre acestia se numara si oamenii care, initial, au dat mai mult ca sigura plecarea de la Libertatea. Poate ca motivul principal pentru care s-au razgandit a fost promisiunea unui salariu mai bun. Cifra demisionarilor a crescut de la o ora la alta. Initial se stia de 20 de demisionari, la inchiderea editiei "scorul" oprindu-se la numarul 72. Conform Mediafax, care citeaza surse din interior, de la Libertatea urmeaza sa plece peste 90% dintre sefi si oamenii buni.

PROIECT NOU. Fostul redactor-sef al Libertatii sustine ca nu va pleca la Averea, ci, alaturi de echipa sa, va face un nou ziar tabloid. "Voi fi directorul editorial al unui tabloid. Inca nu stiu cand va aparea pe piata. Voi face un proiect pe care il voi propune patronatului. Nu am confirmat ca voi merge la Dinu Patriciu", a mai precizat Halpert. Aici se impune o precizare: noul tabloid ar putea fi cladit pe scheletul ziarului Averea, numai ca va aparea pe piata sub un alt titlu. Aceeasi Marie cu alta palarie! Intrebat daca va lucra alaturi de Razvan Corneteanu, raspunsul lui Halpert a fost unul pozitiv. Asta in conditiile in care, potrivit Corinei Dragotescu, director editorial Adevarul, Razvan Corneteanu a semnat deja un contract cu omul de afaceri Dinu Patriciu, care intentioneaza sa creeze in jurul ziarului Adevarul un trust de presa. Chiar daca Halpert nu a vrut sa recunoasca destinatia Patriciu, in cursul serii de duminica, demisionarii de la Libertatea au avut o sedinta de sumar la care a participat si Corneteanu. Acesta, in mod explicit, a spus ca noul tabloid va fi patronat de Dinu Patriciu. Totodata, intr-o sedinta de saptamana trecuta, Dinu Patriciu i-a anuntat pe cei de la Adevarul de iminenta sosire a lui Razvan Corneteanu in trust.

STRATEGIE. Halpert sustine ca nu isi face probleme in ceea ce priveste succesul noii publicatii. "Libertatea este un brand, dar fara aceasta echipa nu este acelasi lucru. Echipa face brandul, si nu invers. Pentru inceput, probabil cititorii se vor imparti intre Libertatea si noua publicatie, dar, incet-incet, ii vom atrage". Din noua strategie, Halpert nu a exclus varianta, experimentata la Libertatea, a concursurilor cu premii in bani, dar si celebra "fata de la pagina 5": "Pana la urma, concursurile sunt un instrument de marketing. Ele sunt bune. Important este ceea ce ramane dupa concursuri. Nu stiu daca vom face si noi ceva de genul «fata de la pagina5»". In ceea ce priveste noua conducere a Libertatii, Halpert nu crede ca actualul redactor-sef al Evenimentului Zilei, Razvan Ionescu, va prelua stafeta. "Nu cred ca Razvan Ionescu va prelua Libertatea. Ar fi o decizie proasta". Surse sigure ne-au informat ca mai mult ca sigur, in locul lui Halpert, la Libertatea va veni Grigore Cartianu, actualmente redactor-sef adjunct al Evenimentului Zilei. Valul de demisii a coincis cu ziua in care Libertatea a aparut pe piata intr-o noua formula grafica. In urma unui proiect realizat de unul dintre consilierii elvetieni ai Ringier, ziarul Libertatea apare cu alte fonturi, la care se adauga o serie de noi elemente grafice. Chiar daca Libertatea porneste la un nou drum, Adrian Halpert spune ca nu are de ce sa regrete ca paraseste ziarul intr-un asemenea moment: "Ce sa fac? Sa ma pensionez de la Libertatea? Daca n-as crede in noul proiect, n-as pleca".

ALTE SURSE. Demisiile de la Libertatea vin pe fondul declaratiilor lui Radu Budeanu, directorul general al cotidianului Averea. Conform Mediafax, acesta a declarat ca se afla in negocieri avansate cu Dinu Patriciu pentru vanzarea pachetului majoritar de actiuni al firmei SC Media Promovalores, editorul publicatiei. Radu Budeanu detine in prezent 85% din capitalul social al firmei, restul de 15% apartinand unui offshore. Potrivit lui Budeanu, negocierile, lansate in urma cu o luna si jumatate, se afla pe cale de a fi finalizate. "Se negociaza pe milioane de euro", a declarat Budeanu. Contactat, Dinu Patriciu nu a vrut sa comenteze pe marginea acestor informatii. "Nu cred ca organizarea unui holding de presa este o chestiune publica. Pot sa comentez atunci cand voi fi gata".

SIMONA-SENSUAL, IN STARE DE SOC
DORINTA. Fata de la Meteo asteapta propuneri
Simona-Sensual, fata de la Meteo, s-a declarat socata de faptul ca aproximativ 90% din redactia Libertatii pleaca. Chiar daca aceasta veste a luat-o prin surprindere, blonda spune ca demisiile ziaristilor n-ar trebui s-o afecteze in mod direct. "Sunt socata, acum aud pentru prima oara de acest lucru. Puteti sa-mi spuneti unde pleaca? Cred ca este ceva in neregula. Eu sper ca ziarul sa nu se inchida. Oricum contractul meu a fost semnat cu o companie de telefonie mobila si este valabil pana in februarie 2007. Insa marturisesc ca nu am nici un fel de exclusivitate si prin urmare astept oferte", ne-a declarat fosta reprezentanta a echipei Poli Iasi in DiviziA Sexy. (A.V.)
×
Subiecte în articol: arte patriciu dinu patriciu libertatea halpert