x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Poarta Sărutului va fi restaurată în curând

Poarta Sărutului va fi restaurată în curând

07 Feb 2013   •   11:32
Poarta Sărutului va fi restaurată în curând
Sursa foto: Foto - Țetcu Mircea Rareş
Managerul Centrului Municipal de Cultură "Constantin Brâncuşi", Adina Andriţoiu, a anunţat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, ca a reluat demersurile pentru restaurare a Porţii Sărutului.
Acesta a precizat că a mers la Bucureşti, la Ministerul Culturii, alături de viceprimarul municipiului Târgu-Jiu, Iulia Vână, unde a discutat despre restaurarea operelor sculptorului Constantin Brâncuşi şi a susţinut grăbirea organizării licitaţiei pentru restaurarea Porţii Sărutului.

Pentru acest proces de restaurare, a fost alocată suma de 380.000 de lei.

"Poarta Sărutului este introdusă în Planul Naţional de Restaurare, acest lucru este stabilit, trebuie organizată licitaţia pentru execuţia lucrărilor. În ceea ce priveşte Coloana fără Sfârşit, avem avizul, nu a fost introdusă în Planul Naţional de Restaurare, şi a fost încă una din problemele pe care noi le-am supus atenţiei Ministerului Culturii. Acolo este vorba de exfolierea lacului de protecţie, sunt anumite zone unde sunt vizibile petele şi este nevoie să se facă o relăcuire. Vom continua să menţinem legătură cu ministerul şi în ce priveşte această problemă", a spus managerul Centrului Municipal de Cultură "Constantin Brâncuşi".

O altă responsabilitate a Centrului "Constantin Brâncuşi" este întreţinerea şi curăţarea operelor din piatră, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul unor experţi restauratori, iar anul acesta piesele vor fi supuse acestui proces. AGERPRES
 

×
Subiecte în articol: poarta sarutului restaurare