x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Premiera la Teatrul Masca - "Clovnii" nostri cei de toate zilele

Premiera la Teatrul Masca - "Clovnii" nostri cei de toate zilele

de Claudia Daboveanu    |    30 Ian 2007   •   00:00
Premiera la Teatrul Masca  -  "Clovnii" nostri cei de toate zilele

Plina de umor, de muzica, deconectanta, deopotriva pentru mici si mari. Asa s-ar descrie, in cuvinte putine, cea mai recenta premiera, "Clovnii", de la Teatrul Masca.

POVESTEA NOASTRA. Si de data asta, spectacolul poarta o amprenta inconfundabila: Mihai Malaimare, care semneaza atat regia, cat si scenariul. Cine are nevoie de clovni? N-am spus circ, ci clovni. Probabil, in fiecare din noi se ascunde un clovn. Un alter ego care plange, rade, iubeste, face giumbuslucuri fara riscul de a parea ridicol. Clovnul - ca simbol - l-a preocupat dintotdeauna pe Malaimare. La inceputul anilor ’90, la Muzeul Literaturii s-a jucat, cu succes, un spectacol omonim. "Clovnii" anului de gratie 2007 sunt, insa, altceva decat cei de acum aproape doua decenii.

Scenariul nu-i o adunatura de numere, ci o po-veste bine inchegata. Trista, in esenta, dar sub MASCA bine conturata a comediei. Sa fim atenti la reactiile copiilor, care nu stiu sa minta, si-o sa aflam mai multe despre interactivitate. Si la teatrul de gest, cu al sau limbaj nonverbal, si-o sa percepem altfel realitatea. Sa vina "Clovnii": Sorin Dinculescu, Magda Francu, Dora Iftode, Cosmin Cretu, Ana Daponte, Nicolae Punga, Aurel Sorin Sandu, Valentin Mihalache, Alina Craita, Ana Turos, Katy Balca, Laura Dumitrascu.

×
Subiecte în articol: arte