x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Producătorii serialului "South Park", daţi în judecată pentru furtul unui videoclip

Producătorii serialului "South Park", daţi în judecată pentru furtul unui videoclip

16 Noi 2010   •   14:40
Producătorii serialului "South Park", daţi în judecată pentru furtul unui videoclip

Producătorii serialului de animaţie, printre care se numără companiile Viacom şi Comedy Central, au fost daţi în judecată pentru un presupus "furt" al videoclipului "What What (In the Butt)" a cântăreţului Samwell , informează Reuters.com, preluată de Mediafax. Acuzaţia vine din partea producătorilor videoclipului buclucaş, un veritabil fenomen pe internet în 2008, deoarece acesta se află sub protecţia legii drepturilor de autor.

În 2008, creatorii serialului "South Park" au difuzat o parodie a acestui videoclip, în cadrul episodului "Canada on Strike", în care personajul Butters a interpretat rolul muzicianului Samwell. Vineri, compania Brownmark Films i-a dat în judecată pe producătorii serialului "South Park" la Curtea Districtuală din Wisconsin, acuzându-i că au încălcat legea drepturilor de autor, considerând că această încălcare este "deliberată, intenţionată şi conştientă, desconsiderând şi neţinând deloc seama de drepturile de autor deţinute de Brownmark Films". Reprezentanţii companiei Brownmark Films au cerut tribunalului să acorde pedeapsa maximă în acest proces.

Videoclipul a fost produs de Brownmark Films pe baza unei piese compuse de artistul Samwell. Lansat în 2007, videoclipul a devenit un hit în 2008 după ce a fost postat pe site-ul PerezHilton.com şi a fost difuzat în cadrul emisiunii "Best Week Ever" difuzată de postul VH1. Videoclipul a avut peste 33 de milioane de vizualizări pe YouTube. Potrivit editorilor acestui site, este unul dintre cele mai vizualizate videoclipuri muzicale din toate timpurile.

"South Park", care urmăreşte aventurile a patru şcolari într-un oraş imaginar din Colorado, a ironizat deseori personaje religioase, de la începutul apariţiei sale pe micile ecrane, în urmă cu 13 ani. Orice este posibil şi orice este permis serialului care a intrat în Cartea Recordurilor ca producţia "cu cele mai multe înjurături", dar şi ca una dintre cele mai nonconformiste şi provocatoare producţii de televiziune.

Aceasta nu este singura dată când producătorii serialului au în bucluc pentru astfel de acţiuni. În urmă cu o lună, Matt Stone şi Trey Parker, creatorii serialului "South Park", au fost nevoiţi să îşi ceară scuze pentru includerea într-un episod din acest serial a unor secvenţe extrase dintr-o parodie a filmului "Inception" realizată de site-ul CollegeHumor  (foto: southpark.com)

×