x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Promenadă în sala Operei

Promenadă în sala Operei

de Catalina Iancu    |    11 Mai 2010   •   00:00

Promenada Operei, desfăşurată duminică seară, s-a mutat din cauza ploii de pe esplanada din faţa Operei Naţionale, din Capitală, în sala instituţiei. Manifestarea, ajunsă la cea de-a patra ediţie, a fost "dirijată" de Ion Caramitru, actor şi director al Teatrului Naţional Bucureşti.

Aproape o mie de spectatori au aplaudat regalul muzical oferit de tineri artişti, care s-au făcut remarcaţi în cadrul producţiilor ONB, dar şi de muzicieni de renume: Maria Jinga (mezzo-soprană), Tina Munteanu (soprană), Iordache Basalic (bariton), Vlad Miriţă (tenor), Oana Andra (mezzo-soprană), Florin Simionca (bariton), Teodor Ilincăi (tenor), Crina Zancu (soprană). Evenimentul, care a durat aproape trei ore, a marcat atât Ziua Europei, cât şi Ziua Europeană a Operei. Promenada s-a încheiat cu o oră înainte de miezul nopţii, în aer liber, cu un foc de artificii.

Opera Naţională Bucureşti a transformat această gală într-una tradiţională, modelul fiind preluat după manifestările de amploare realizate de operele din Paris, Londra, Viena, Roma, Madrid, Praga sau Berlin.

×
Subiecte în articol: arte