x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Publicul nu-i dă răgaz lui Radu Beligan

Publicul nu-i dă răgaz lui Radu Beligan

de Maria Sârbu    |    08 Iun 2010   •   00:00

Spectacolul-conferinţă "Confesiuni despre viaţă şi artă" mai are în această stagiune, la cererea publicului, o reprezentaţie (mâine, 9 iunie, Palatul Naţional al Copiilor, ora 19:30). Protagonist e nimeni altul decât Radu Beligan. Cine nu a fost la un asemenea spectacol, care însumează mărturisiri ale maestrului aflat în slujba artei scenice de 72 de ani, e timpul să o facă, căci va asista la momente desprinse din aproape jumătate de istorie a teatrului românesc: "surprinzătoare întâmplări", în opinia sa.

Cel mai longeviv actor în activitate, aşa cum se autodescrie Radu Beligan, se mărturiseşte cu umor şi inteligenţă. El niciodată nu uită să mulţumească spectatorilor pentru toate învăţămintele cu care "dulce" ei l-au împovărat. Longevivul artist crede că, deşi viaţa sa a fost "o luptă permanentă", a ieşit învingător din această luptă, obţinând "o victorie confortabilă".

Biletele, la preţ de 60 de lei, se găsesc în reţeaua magazinelor Vreau - Unirea Shopping Center, et. 2, Magazinul Ligia F (Pache Protopopescu nr. 23), Pasajul Universitatii - Agenţia Trident Touring, la Palatul Naţional al Copiilor şi online prin www.vreaubilet.ro.

Publicul va putea cumpăra şi ultimele exemplare ale manuscrisului "Note de insomniac" ale lui Radu Beligan, cu autograf. Acest volum, plin de destăinuiri (din vremea anilor de liceu şi până în prezent) începe aşa: "Iubesc teatrul, care este arta de a poveşti opoziţiile. Teatrul te învaţă să-l cunoşti şi să-l iubeşti pe celălalt".
Lansată în 2008 într-un număr limitat (900 de exemplare), cartea, conţine o anexă de 40 de pagini, care s-a adăugat volumului iniţial apărut în 2001 - un jurnal al amintirilor şi, totodată, o colecţie de eseuri.

×
Subiecte în articol: arte