x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Reality-show - De-a detectivii

Reality-show - De-a detectivii

de Adriana V. Paduraru    |    27 Iun 2005   •   00:00
Reality-show - De-a detectivii

In medicina se numesc "Ore critice". In criminalistica ? "Primele 48 de ore". Iar in televiziune poarta denumirea de "Crima in prime-time".

In medicina se numesc "Ore critice". In criminalistica ? "Primele 48 de ore". Iar in televiziune poarta denumirea de "Crima in prime-time".

Ce fac detectivii criminalisti dupa comiterea unei crime? Toata lumea este curioasa sa afle. Asa ca de aici si pana la un reality-show pe aceasta tema nu e cale lunga. Canalul de televiziune american "A&E" s-a pus pe treaba si a rezultat "The first 48" (adica "Primele 48 de ore"). Telespectatorii afla cat de importante sunt aceste 48 de ore in rezolvarea unui caz de omucidere. Orice criminalist spune ca, daca nu gaseste un suspect sau macar un indiciu, sansele de a prinde ucigasul se reduc la jumatate. Si asta pentru ca martorii oculari uita ce s-a petrecut, iar urmele lasate de criminal se pot pierde pentru totdeauna.

DESFASURATOR. Reality-show-ul "Primele 48 de ore" prezinta in fiecare saptamana, de la ora 22:00, cate un caz real de crima. Telespectatorii au acces la toate investigatiile, incepand cu fotografierea locului faptei pana la autopsierea cadavrelor si interogarea martorilor sau a suspectilor. Sunt unii care se plang ca formatul este mult prea dur si ca prefera sa se uite la seriale gen "CSI" sau "Lege si ordine". Insa sunt altii care prefera varianta "bruta" si nu cea "cosmetizata", in care criminalul este prins.

PROTAGONISTI. In primul sezon, protagonisti au fost detectivii din Phoenix, Miami, Kansas City, Philadelphia si Detroit. De exemplu, Tom Kulesa, din Phoenix, a trebuit sa rezolve o crima dubla, in care un cuplu a fost executat in timp ce mergea cu automobilul printr-o suburbie destul de linistita a orasului. Mayree Morin, din Miami, a trebuit sa descopere cine este ucigasul fiului unui bine cunoscut neurochirurg, iar John Cosgrove si Keith Wright au fost grabiti si mai mult de zapada care acoperea urmele unei crime comise in Kansas City.

RATING. Sezonul trecut, "The First 48" s-a situat pe locul trei in clasamentul ratingurilor televiziunii A&E. De la debutul sau in 19 aprilie 2004, "Crima in prime-time" a atras in medie 1,3 milioane de telespectatori adulti. Acum canalul de televiziune difuzeaza cel de-al doilea sezon. Alte cazuri, alti detectivi criminalisti. Ceea ce a ramas la fel este succesul de care se bucura reality-show-ul, peste un milion de privitori la fiecare episod.

×
Subiecte în articol: arte