x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Reality-show din Codul lui Da Vinci

Reality-show din Codul lui Da Vinci

de Adriana V. Paduraru    |    02 Aug 2005   •   00:00
Reality-show din Codul lui Da Vinci

Pornind de la succesul cartii lui Dan Brown - "Codul lui Da Vinci" - si al filmului "National Treasure", NBC a "copt" alt reality-show: "Treasure Hunters" sau "Vanatorii de comori".

Imagine Television si Madison Road Entertainment si-au unit fortele cu NBC Universal Television Studio si Magical Elves Productions pentru realizarea reality-show-ului ce urmeaza a fi transmis de postul american de televiziune NBC. Echipe formate din trei concurenti vor avea misiunea de a rezolva un puzzle complex, pornind de la indicii din folclor, basm si istorie.

Principalele surse de inspiratie au fost cartea de succes a lui Dan Brown - "Codul lui Da Vinci" - si pelicula in care a jucat Nicolas Cage, "National Treasure". Totodata, concursul are cateva "elemente comune" cu show-urile "Push, Nevada", difuzat de ABC in anul 2002, si "The Amazing Race", ajuns la al saptelea sezon la CBS. Producatorii sunt foarte increzatori in reusita acestui reality-show. "Este un proiect foarte ambitios. Abia asteptam sa incepem munca si sunt sigur ca vom realiza un concurs de succes", a declarat David Nevins, reprezentantul Imagine Television.

"VANATOARE". Prima echipa care va reusi sa dezlege misterul va afla locatia unde este ascunsa comoara. Telespectatorii vor fi si ei implicati, show-ul avand si o "versiune" online. "Pentru a pune cap la cap toate indiciile, concurentii pot folosi bibliotecile si Internetul. Noi suntem mai interesati de «munca intelectuala» a participantilor decat de cursa gasirii comorii. Privitorii se vor putea implica si ei in «rezolvarea misterului» accesand pagina destinata lor", a declarat Jeff Gaspin, presedintele NBC Universal Cable Entertainment & Cross Network Strategy.

DEBUT. In prezent, are loc preselectia candidatilor, iar pana acum nu a fost dezvaluita data la care va incepe concursul. Exista insa niste zvonuri potrivit carora debutul va avea loc la sfarsitul acestei luni. Un alt lucru tinut secret este valoarea "comorii". A "rasuflat", totusi faptul ca, pentru inceput, NBC pregateste 10 episoade. In functie de succesul lor se va hotari daca se prelungeste sau nu "sezonul".

CONDITII DE PARTICIPARE
Principalele conditii ce trebuie indeplinite pentru aplicarea la show sunt: varsta peste 18 ani, cetatenie americana, niciunul dintre membrii familiei sa nu fie sau sa nu fi fost angajat la vreuna din companiile implicate in realizarea emisiunii, candidatul sa nu fie functionar public sau, in cazul in care a fost selectionat, sa nu accepte un asemenea post la mai putin de un an de la difuzarea materialelor. Pentru a intra in preselectie, doritorii trebuie sa trimita si o caseta VHS in care sa-i prezinte si pe ceilalti doi "colegi". Totodata, hobby-urile fiecaruia nu trebuie doar mentionate, ci si demonstrate cu imagini.
×
Subiecte în articol: arte