x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Repatriat - Vintilă Corbul se întoarce acasă

Repatriat - Vintilă Corbul se întoarce acasă

de Oana-Maria Baltoc    |    01 Feb 2008   •   00:00
Repatriat - Vintilă Corbul se întoarce acasă

Scriitorul Vintilă Corbul (foto), care s-a stins din viaţă miercuri dimineaţă în locuinţa sa de lângă Versailles, Franţa, va fi adus în România pentru a fi înmormântat la Cimitirul Bellu din Bucureşti, a declarat pentru Mediafax George Stanca, publicistul care s-a ocupat de editarea operelor complete ale scriitorului.

Scriitorul Vintilă Corbul (foto), care s-a stins din viaţă miercuri dimineaţă în locuinţa sa de lângă Versailles, Franţa, va fi adus în România pentru a fi înmormântat la Cimitirul Bellu din Bucureşti, a declarat pentru Mediafax George Stanca, publicistul care s-a ocupat de editarea operelor complete ale scriitorului. O delegaţie din partea Editurii Adevărul Holding a plecat joi dimineaţă spre Franţa, pentru a se ocupa de procedurile de aducere a sa în ţară. “Trebuie să-i aducă coşciugul, dar nu ştiu când se vor termina procedurile cu statul francez”, a mai spus Stanca, precizând că editura a cumpărat un loc de veci la Cimitirul Bellu, ştiind că scriitorul este grav bolnav. Vintilă Corbul, în vârstă de 91 de ani, a fost internat în ultimele luni la o clinică din oraşul francez Rocquencourt, în apropierea Parisului. Românul, devenit cetăţean francez după stabilirea sa peste hotare, în anul 1979, a publicat primul roman, “Babel Palace”, la 16 ani.

 

Decorat. Printre cele mai cunoscute cărţi ale sale se numără “Căderea Constantinopolului”, precum şi romanele “Moarte şi portocale la Palermo” şi “Cenuşă şi orhidee la New York”, volume scrise în colaborare cu Eugen Burada. În anul 2004, fostul preşedinte Ion Iliescu l-a decorat pe scriitorul Vintilă Corbul cu Ordinul “Meritul Cultu­ral” în grad de ofiţer.

×
Subiecte în articol: arte vintilă corbul vintil