x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Rodica Culcer contestă în instanţă concursul pentru postul de director al Ştirilor TVR

Rodica Culcer contestă în instanţă concursul pentru postul de director al Ştirilor TVR

05 Feb 2008   •   00:00

Directorul Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport din Televiziunea Publică, Rodica Culcer,  a iniţiat o nouă acţiune în instanţă împotriva Societăţii Române de Televiziune (SRTv), prin care contestă organizarea concursului pentru ocuparea postului de director al Departamentului Ştiri.



Directorul Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport din Televiziunea Publică, Rodica Culcer,  a iniţiat o nouă acţiune în instanţă împotriva Societăţii Române de Televiziune (SRTv), prin care contestă organizarea concursului pentru ocuparea postului de director al Departamentului Ştiri. Acţiunea în instanţă, formulată ca o Ordonanţă Preşedinţială, a fost iniţiată de Rodica Culcer, pe 31 ianuarie, după ce îi solicitase lui Alexandru Sassu, preşedintele-director general al SRTv, să oprească desfăşurarea concursului pentru ocuparea postului de director al Departamentului Ştiri. "Din punctul meu de vedere, concursul nu a fost organizat în conformitate cu procedurile din TVR şi l-am contestat în instanţă, săptămâna trecută", a declarat pentru Mediafax Rodica Culcer. Ea a precizat că a informat conducerea SRTv despre acest proces şi, cu toate acestea, Televiziunea Publică a organizat marţi concursul pentru ocuparea funcţiei de director al Departamentului Ştiri.  Procesul se judecă la Tribunalul Bucureşti, secţia a VIII-a - Conflicte de muncă şi asigurări sociale, discuţiile în acest dosar urmând să înceapă pe 14 februarie.


POST DESFIINŢAT. Noul proces vine după ce Rodica Culcer a cerut, printr-o altă acţiune depusă, în 28 noiembrie 2007, împotriva SRTv la Tribunalul Bucureşti, anularea deciziei prin care a fost destituită din funcţia de director al Direcţiei de Ştiri din cadrul SRTv şi "reintegrarea" sa în această funcţie. Rodica Culcer şi-a motivat acţiunea în instanţă prin faptul că postul ei de director al Direcţiei Ştiri nu a fost transformat, ci desfiinţat, şi că în prezent, ca director al Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport, ea coordonează doar activitatea a două secretare. "Eu am primit, la momentul respectiv, un act adiţional la contractul de muncă, prin care se schimba titulatura postului. Am crezut atunci că postul se transformă, nu că s-a desfiinţat. Ulterior, am primit o fişă de post prin care mi se luau atribuţiile. Nu titulatura mă deranjează, dar am văzut că mi s-au redus cu 2/3 atribuţiile. Atunci am considerat că modificarea s-a făcut cu rea-credinţă şi doar pentru a fi înlăturată eu. Am dat un concurs pentru un anumit post, nu se poate modifica conţinutul postului în mod unilateral. Nu am în subordinea mea decât două secretare", a declarat, la momentul respectiv, pentru Mediafax Rodica Culcer. SRTv a anunţat, pe 11 ianuarie, că va organiza concursul pentru postul de director al Departamentului Ştiri pe 30 ianuarie. Ulterior, TVR a decalat concursul, pe 5 februarie. "Televiziunea Română a reprogramat data concursului pentru postul de director la Departamentul Ştiri din cadrul Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport, la solicitarea unora dintre membrii comisiei de evaluare care nu puteau fi prezenţi miecuri, 30 ianuarie 2008, din motive obiective", a transmis televiziunea publică.

Remiză. În acest context, preşedintele-director general al TVR, Alexandru Sassu, a decis prelungirea interimatului funcţiei de director al Departamentului Ştiri din cadrul Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport până la ocuparea postului de eventualul câştigător al concursului. Interimatul Mădălinei Rădulescu în această funcţie a expirat pe 31 ianuarie.
Potrivit unor surse din Televiziunea Publică, concursul organizat, marţi, de Societatea Română de Televiziune (SRTv), pentru ocuparea postului de director al Departamentului Ştiri, nu are nici un câştigător. În concurs au fost înscrişi Bogdan Ficeac, Mura Frânculescu şi Sorin Bejan, iar comisia de concurs a fost formată din Anca Antonov, Dana Deac, Emil Hurezeanu, Răzvan Nicolescu, Cristian Tudor Popescu, Horia Romanescu şi Maria Ţoghină.

×